English | سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

در راستای جلوگیری از انقراض نژاد گوسفند سنگسری؛ سالانه ۱۰۰ رأس قوچ اصلاح شده بین گله دارن متقاضی توزیع می شود

در راستای جلوگیری از انقراض نژاد گوسفند سنگسری؛سالانه ۱۰۰ رأس قوچ اصلاح شده بین گله دارن متقاضی توزیع می شود

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: با هدف جلوگیری از انقراض گوسفند نژاد سنگسری سالانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ قوچ اصلاح شده بین گله دارن متقاضی توزیع می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان محمد مهدی احمدی با بیان اینکه  گوسفند نژاد سنگسری که در برخی از استانها مانند مازندران ، قم و تهران نیز دیده می شود اظهار داشت این نژاد طی سالیان با شرایط خشکسالی و همچنین شرایط مرتعی این استان سازگار شده است.

وی خاطر نشان کرد: متأسفانه این نژاد در سالیان اخیر با آمیخته گری با نژادهای سنگین وزن در معرض انقراض گرفته است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اقدامات این سازمان در راستای احیا و حفظ این نژاد گفت: ایستگاه پرورش قوچ اصیل سنگسری در سال ۷۲ رسما به بهره برداری رسید.

احمدی به برخی اهداف احداث این ایستگاه اشاره کرد و گفت: ایستگاه پرورش قوچ اصیل سنگسری با هدف شناسایی صفات کمی و کیفی نژاد سنگسری، تعیین ظرفیت بالقوه و بالفعل و جلوگیری از نابودی این نژاد احداث شده است.

وی با بیان اینکه این مکان با هدف تولید و توزیع قوچ و گوسفندان مولد ترویجی اصلاح شده در بین دامداران متقاضی ایجاد شده است افزود: این ایستگاه یک مکان مناسب برای نگهداری و احداث بانک ژن گوسفند سنگسری است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطر نشان کرد: گوسفند نژاد سنگسری یکی از دام های بومی کشور است که به دلیل عدم آگاهی دامداران و گله داران با نژاد سنگین وزن مانند شال، افشاری و غیره آمیخته گری کردند و این امر زمینه انقراض این نژاد اصیل بومی را فراهم کرده است.

احمدی به برخی از ویژگی های گوسفند نژاد سنگسری اشاره کرد و گفت: از خصوصیات این گوسفند کم توقعی و مقاومت در برابر بیماری ها و مقاوم در شرایط فقر غذایی و سازگاری با شرایط خشکسالی و همچنین توانایی پیاده روی های طولانی است .

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان مسافت ییلاق و قشلاق در ایل سنگسر گاهی اوقات به ۱۲۰۰ کیلومتر هم می رسد.

طراحی سایت توسط فراکارانت