English | جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

طرح توسعه ۱۰ هزار هکتاری مزارع خارشتر بیارجمند شاهرود در دستور کار است

طرح توسعه ۱۰ هزار هکتاری مزارع خارشتر بیارجمند شاهرود در دستور کار است/ توسعه کشت علوفه خارشتر در مراتع بیابانی استان سمنان

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اهمیت علوفه خارشتر در تغذیه دام گفت: استفاده از علوفه خارشتر موجود در مزارع استان جهت تغذیه دام و برنامه ریزی برای کشت خارشتر در مراتع بیابانی استان در دستور کار قرارگرفته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، مصطفی شاه‌حسینی با اشاره به ویژگی‌های علوفه خارشتر به عنوان یک علوفه مکمل در کنار سایر علوفه‌ها اظهار داشت: خارشتر یک گیاه مقاوم به کم آبی بوده و دارای ارزش غذایی نزدیک به یونجه است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این علوفه به صورت خودرو در اراضی کشاورزی استان  می روید گفت: برنامه‌ریزی برای کشت این علوفه در مراتع بیابانی و همچنین استفاده بهینه از شرایط موجود در دستور کار قرار دارد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه این استان از دیرباز محل پرورش دام‌های مقاوم به خشکی( شتر، گوسفند سنگسری و…)بوده افزود: در سال‌های اخیر اگرچه صنعت پرورش گاو شیری در این استان متناسب با سایر نقاط کشور توسعه پیدا کرده است ولی تولید شیر و استفاده از دام‌های سبک پربازده همراه با واردات علوفه از سایر نقاط کشور و خارج از آن به استان سمنان بوده است.

شاه‌حسینی اضافه کرد: با توجه به کمبود منابع آب شیرین امکان کشت علوفه‌های مختلف و متناسب با نیاز دامپروریها ی استان فراهم نبوده است و این درحالی است که بیابان‌های استان آمادگی کشت و توسعه گیاهان مقاوم به شوری و رطوبت کم را دارا است.

وی با اشاره به برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برای کشت علوفه خارشتر در مراتع بیابانی استان سمنان گفت: برداشت و استفاده از گیاهان مقاوم به شوری و کم آب بر از جمله علوفه خارشتر در اراضی زراعی و در برخی مراتع بیابانی استان برای تغذیه دام‌های بومی از سال‌های قبل رواج داشته و با توجه به محدودیت‌ها و خشکسالی‌های اخیر شدت گرفته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از انجام مطالعات علمی و عملی از سوی کارشناسان و محققان این استان در راستای روش‌های برداشت و توسعه کشت علوفه خارشتر خبرداد و خاطرنشان کرد: در این راستا اقدامات و پژوهش‌های بسیار خوبی درباره روشهای جمع‌آوری، برداشت، مصرف علوفه خارشتر، نحوه جمع‌آوری بذر، شکستن خواب بذر و نحوه تکثیر و کشت این گیاه و استفاده عملی آن درفارم‌های شترداری، پرورش گوسفند و بز و اخیرا گاوشیری انجام شده است.

شاه‌حسینی با اشاره به برخی از ویژگی‌های علوفه خارشتر گفت: این گیاه دارای ارزش غذایی نزدیک به یونجه بوده و می‌تواند بخشی از نیاز علوفه‌ای در جیره غذایی‌ها دام‌ها بگنجد و در این راستا با اجرای کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی متعدد فرهنگ‌سازی لازم درباره استفاده از این علوفه انجام شده است.

وی با بیان اینکه طرح توسعه ۱۰ هزار هکتاری مزارع خارشتر بیارجمند شاهرود در دستور کار است گفت: در حال حاضر علوفه خارشتر در سطح ۱۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان رشد و تولید می‌شود که تقریباً به میزان ۵ تن علوفه خشک در هر هکتار تولید و پس از جمع‌آوری و بسته‌بندی قسمتی از آن به مصرف دام‌های استان و مابقی به خارج استان ارسال می‌شود.

طراحی سایت توسط فراکارانت