English | جمعه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور: استان سمنان ظرفیت مناسبی برای توسعه کشت گلخانه‌ای دارد؛ حمایت دولت از توسعه گلخانه‌ها

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور:

استان سمنان ظرفیت مناسبی برای توسعه کشت گلخانه‌ای دارد؛ حمایت دولت از توسعه گلخانه‌ها

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور با اشاره به حمایت دولت از توسعه گلخانه‌ها گفت: استان سمنان ظرفیت مناسبی برای توسعه کشت گلخانه‌ای دارد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، علی اشرف منصوری در حاشیه سفر به استان سمنان، با اشاره به برنامه های خود در این سفر و دیدار با استاندار سمنان اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که ما امروز با حضور استاندار بررسی کردیم در این سفر این استان می تواند در حوزه توسعه گلخانه ها نقش آفرین باشد و یک توسعه جهشی را در بخش گلخانه ای استان ها داشته باشیم.

وی اضافه کرد: ظرفیت خوبی در گذشته (در راستای توسعه کشت گلخانه‌ای استان سمنان) ایجاد شده و ما در این استان ۲۱ شهرک و مجتمع داریم و سازمان جهاد کشاورزی چه در حوزه دامپروری ،کشاورزی چه در حوزه گلخانه ای کارهای آن در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور افزود: برخی از واحدهای مستقر در این شهرک‌ها و مجتمع‌های بخش کشاورزی به بهره‌برداری و تولید رسیده است و تولید آن ها موفق بوده است.

منصوری اضافه کرد: تعدادی از پروژه های مستقر در این مجتمع‌ها و شهرک‌های کشاورزی تقریبا زیر ساخت های آن ها آماده است که تعداد آن به حدود ۵۷۰ واحد می‌رسد و امیدواریم هم این ها را در فراخوان جدید که از سوی سازمان جهاد کشاورزی اعلام شده سرمایه گذاران را جمع کنیم و واگذاری ها انجام شود و کار های اجرایی صورت بگیرد .

وی با اشاره به ظرفیت های جدید که کار های استعداد یابی آن ها انجام شده است افزود:امیدواریم بتوانیم در زمینه ایجاد زیر ساخت به آن ها کمک کنیم.

این مقام مسئول با مقایسه تولید در فضای گلخانه ای و تولید در فضای باز تأکید کرد: یکی از موضوعاتی که برای دولت اهمیت دارد و به آن توجه دارد این است که در فضای گلخانه ای بهره وری مصرف آب و بهره وری تولید نسبت به منابع آن بسیار بالا است.

منصوری گفت: به ازای هر لیتر در ثانیه مصرف آب در هکتار می توانیم بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ تن محصول صیفی در فضای باز برداشت کنیم ولی در فضای گلخانه ای تولید این محصول بین ۱۰ تا ۲۰ برابر افزایش می یابد.

وی با تأکید بر اینکه میزان بهره وری مصرف آب در کشت گلخانه ای بالا می رود بیان کرد: بسته به اینکه در فضای گلخانه ای چه محصولی برداشت شود تناژ تولید محصولات گلخانه‌ای متفاوت است؛ اما آن چیزی که اکنون ما در کشت‌های متراکم در سطح کشور تولید می‌شود در محصولاتی مانند صیفی‌جات و محصولاتی مانند خیار گلخانه‌ای در هر هکتار گلخانه بیش از ۳۰۰ تن محصول در هر سال برداشت می‌شود که این میزان در برخی گلخانه‌ها به ۵۰۰ تن در هر هکتار نیز می‌رسد.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور عنوان کرد: در محصولات دیگری مثل تولید گل و گیاهان زینتی که توسعه آن یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است که آن را ترویج کرده و توسعه می‌دهیم؛ میزان تولید آن قابل مقایسه با تولید در فضای باز نیست.

منصوری اظهار داشت: در واقع قطعا می توانیم سطح زیر کشت آن میزان محصول که در فضای باز تولید می شود را در فضای گلخانه ای به ۱۰ درصد سطح زیر کشت فضای باز تقلیل دهیم.

وی یادآور شد: به طور مثال میزان محصول برداشت شده در حدود ۴۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت سبزی و صیفی‌جات در فضای باز که در کشور وجود دارد؛ با روش تولید گلخانه‌ای به ۱۰ درصد (۴۵ هکتار) کاهش می‌یابد و این مقایسه مناسبی است تا اهمیت توسعه کشت گلخانه‌ای را مشخص کند.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور با اشاره به میزان اشتغال‌زایی ناشی از توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور بیان کرد: اشتغال خوبی را در فضای گلخانه ای ایجاد می کنیم؛ چراکه هیچ فعالیت کشاورزی وجود ندارد که به اندازه کشت گلخانه‌ای بتواند اشتغال ایجاد کند.

منصوری با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه‌ای بخشی از مشکل اشتغال کشور را حل می‌کند گفت: به ازای هر هکتار توسعه کشت های گلخانه ای بالغ بر ۲۰ نفر طرفیت اشتغال ایجاد می شود که می تواند به حل معضل بیکاری کمک کند.

طراحی سایت توسط فراکارانت