English | شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳

ایران با ۳٫۲ میلیون تن تولید، هشتمین تولیدکننده انگور در جهان است

ایران با ۳٫۲ میلیون تن تولید، هشتمین تولیدکننده انگور در جهان است

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با برداشت سالانه سه میلیون و ۱۶۷ هزار تن انگور جایگاه هشتم را در میزان تولید این محصول در جهان دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی، مهندس محمدعلی طهماسبی در همایش ملی انگور و فرآورده‌های جانبی که با هدف توجه هرچه بیشتر به فرصت‌ها، سلامت تولید، کیفیت، جلب مشارکت سرمایه‌گذاران و تجار خارجی در شهرستان بجنورد برگزار شد، گفت: سطح زیر کشت انگور در کشور ۲۹۴ هزار هکتار است که ۹۲ درصد از این سطح بارور می‌باشد.
وی میانگین تولید انگور در هکتار در سال جاری در کشور را سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن برآورد کرد و افزود: میانگین تولید انگور در هکتار در سال ۹۵، سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که میزان تولید امسال نسبت به سال گذشته افزایش می یابد.
طهماسبی میزان عملکرد انگور آبی در کشور را نزدیک به ۱۴ تن و میزان عملکرد انگور دیم را حدود ۴ تن عنوان و خاطرنشان کرد: عملکرد انگور دیم در استان خراسان شمالی بیش از ۷٫۵ تن در هکتار است که از عملکرد کشوری ۳٫۵ تن جلوتر است و رتبه اول را از نظر عملکرد انگور دیم در ایران را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: عملکرد آبی محصول انگور در استان خراسان شمالی نیز ۱۲٫۵ تن در هکتار است که نشان از مزیت‌های اقلیمی خاص و خاک بسیار مرغوب این استان دارد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کشت و تولید محصول انگور در دنیا تصریح کرد: حدود ۷ میلیون و ۱۲۵ هزار هکتار انگور در دنیا کشت و حدود ۷۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انگور تولید می‌شود.
این مسوول تاکید کرد: محصول انگور یک غذا دارو است که باید مورد توجه قرار گیرد.
طهماسبی، از اهمیت توسعه باغات در اراضی شیب‌دار، استفاده از آب سبز و برنامه معاونت باغبانی برای توسعه ۵۰۰ هزار هکتاری در کشور خبر داد و گفت: این امر نیازمند تخصیص تسهیلات ویژه است.
وی تشکیل تشکل‌ها و اتحادیه‌های مرتبط را یکی از ضرورت های لازم در صنعت باغداری برشمرد.
در این همایش، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور نیز حذف سموم پرخطر و توجه به روش‌های غیرشیمیایی در مبارزه با آفات را از سیاست‌های این سازمان عنوان کرد.
دکتر باغستانی افزود: با توجه به تغییر اقلیم و اثرات آن بر رفتار آفات و بیماری‌های گیاهی نیاز به بازنگری در دستورالعمل‌های کنترل آفات وجود دارد.

طراحی سایت توسط فراکارانت