برگزاری گردهمایی روسای موسسات و مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی

گردهمایی دو روزه روسای موسسات و مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آغاز به کار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، آیت ا.. عالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی طی سخنانی تعاملات حوزه نمایندگی ولی فقیه با موسسات و مراکز تحقیقاتی را بیان داشت. وی با اشاره به اهمیت علم و دانش آموزی فعالیت های انجام یافته در حوزه های تحقیقاتی آموزشی و ترویجی را بسیار ارزشمند توصیف نمود و با ذکر احادیثی از ائمه اطهار(ع) ابراز داشت: بهترین فرد کسی است که دانش بیشتری داشته و از آن برای بهبود زندگی خود و دیگران بهره برد و هرآنچه را که دارد به دیگران آموزش دهد.
دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان با عرض خیرمقدم به مدعوان و روسای موسسه ها و مراکز تحقیقاتی که از سراسر کشور برای شرکت در جلسه حضور یافتند، با تشریح برنامه های کلی سازمان به شش وظیفه اصلی شامل تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ذخائر ژنتیکی، تولید محصولات فناورانه و نظارت بر تولید هسته های اولیه بذر اشاره نموده و بیان داشت: برنامه ارائه شده سازمان تحقیقات در مجموعه برنامه های وزارت جهاد کشاورزی توسط مهندس حجتی وزیرمحترم به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. وی با قدردانی از ایشان برای ارائه برنامه خوبی که ارائه داشته آن را موجب ایجاد انرژی مضاعف و خدمت صادقانه در بخش کشاورزی دانست. دکتر زند افزود: امروز جهت گیری سازمان در نیازهای کشور به سوی افزایش یافته های قابل ترویج، یافته های قابل تجاری سازی و مقاله های مرز علم پیش می رود تا از این طریق اثربخشی فعالیت های خود را افزایش دهد. همچنین افزایش درآمد بهره برداران، بهبود امنیت غذایی جامعه و پایداری اکوسیستم طبیعت نیز از اولویت های مهم برنامه های سازمان می باشد. وی با قرائت گزارش ۴ ساله فعالیت های سازمان از روسای موسسات و مراکز تحقیقاتی برای اظهار نظر پیرامون این برنامه دعوت نمود که با در نظر گرفتن شاخص های تعیین شده، برنامه دستگاه خود را طی گزارشی ارائه دهند به طوری که در موعد بعدی بودجه ریزی سازمان مدنظر قرار گیرد.
مهندس جوادی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی با تشریح نقش تعاملات درون و برون سازمانی در توسعه سازمان ها طی سخنانی، ارتقاء و پیشرفت کشاورزی را مرهون استحکام و آرامش در کشور دانست و با تاکید بر نقش نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه ملی، آن را در پیشرفت کارها مهم ارزیابی نمود. مهندس جوادی بیان داشت: فعالیت های آموزشی سازمان تحقیقات توانسته در سطح کل وزارتخانه تعداد زیادی از نیروها را با برنامه های آموزشی ارتقاء دهد و خدمات زیادی داشته باشد. وی با تاکید بر اینکه باید از نیروهای جوان و آموزش دیده در تمام بخش های مدیریتی استفاده کرد خاطرنشان ساخت: امروز ما باید به جوانان اعتماد نماییم و در دوره جدید از ثبات و تفکر هرچه بیشتر بهره ببریم و مدیران را پرورش دهیم. امروز بخش کشاورزی در اقتصاد مقاومتی حرف اول را داشته و این به تلاش وزیرمحترم و مدیرانی است که کشاورزی را می شناسند و با یکدیگر همکاری تنگاتنگی دارند. معاون وزیر جهاد کشاورزی همدلی و هماهنگی با روسای سازمان ها را راه کار مناسبی برای یکپارچگی هرچه بیشتر فعالیت ها و پیشرفت کارها دانست و با اشاره به ظرفیت های زیادی که در بخش وجوددارد بیان کرد: امروز شرائط و ظرفیت های فراوانی برای خدمتگزاری فراهم است که باید از آن بهره برد.
دکتر سلطانی عضو هیات علمی دانشگاه گرگان گزارش خود را با توضیح پیرامون پیش مدل یا پیش نویس مدل شبیه سازی سیاست کشاورزی کشور و ارزیابی امنیت غذایی توسط مدل مذکور تا سال ۲۰۵۰ عنوان داشت. وی با تاکید بر حفظ امنیت غذایی جامعه بر حفظ پایداری محیط زیست و جلوگیری از معضلاتی نظیر تغییرات اقلیمی آب و هوا اشاره داشت و بکارگیری مدل های مورد اشاره را جهت تعیین سیاست های آینده بخش کشاورزی مهم ارزیابی کرد و بیان داشت راه حلی که برای جلوگیری از معضلات پیش بینی می شود تدوین سیاست های آینده بخش کشاورزی براساس مدلهای شبیه سازی می باشد . وی در سخنان خود پیش بینی تولید محصولات گیاهی با مدیریت فعلی برای مقاطع زمانی ۲۰۲۵ تا ۲۰۵۰ را از مزیت های کاربردی مدل “پیش بینی سیاستهای کشاورزی برای آینده” برشمرد.
دکتر شریف روحانی مسوول برنامه استراتژیک سازمان با بیان اینکه مهمترین اقدام دفتر تدوین ۸۳ برنامه راهبردی و محصولی – موضوعی در حوزه علم و فناوری و ۲۳ برنامه کلان علم و فناوری می باشد بیان داشت: مسوولان سازمان با تعیین ۷۰ سنجه و برنامه استراتژیک براساس ماموریت های سازمان در زمینه پژوهش، گسترش نوآوری و مدیریت دانش، برنامه کلی را برای تمامی فعالیت های سازمان تدوین نمودند. وی با بیان اینکه از سال ۹۴ مقدمات برنامه ریزی ها آغاز و هم اکنون برنامه به شکل شورای راهبری استراتژیک سازمان درآمده بیان داشت: ۵ برنامه کلان و زیربرنامه استراتژیک در حوزه های امنیت غذایی ، منابع طبیعی ، تغییر اقلیم ، تحقیقات مدیریتی اقتصادی، اجتماعی و ترویجی و تنوع زیستی و ذخائر ژنتیکی می باشد. وی از کلیه اعضای هیات علمی مراکز و موسسات تحقیقاتی که در تدوین برنامه، همکاران دفتر را همراهی نموده اند تشکر و قدردانی نمود.
دکتر بلالی مشاور تدوین برنامه استراتژیک سازمان طی سخنانی بیان داشت: برنامه استراتژیک سازمان باید زمینه ساز پژوهش اثربخش و کارآ بوده تحقیقات را از نظریه و تئوری به اجرا و عمل تبدیل کند. وی با مرور برنامه تحقیقات کشاورزی سازمان های بین المللی از جمله CG، روند تکاملی برنامه ریزی پژوهشی در سازمان را براساس برنامه های راهبردی محصولی تشریح کرد. وی با اشاره به گفتمان سازی مقبولیت در زمینه آسیب های ناشی از عدم اجرای برنامه های تدوین شده در سیاست های کلان بخش کشاورزی بر ضرورت استفاده از گفتمان عالمانه در الگوی اسلامی ایران پیشرفت تاکید کرد.
سپس در بخش بعدی نشست، مدعوان و روسای موسسه ها و مراکز تحقیقاتی با استماع اهم برنامه های پیش رو معاونت ها در حوزه های مختلف، نقطه نظرات خود را بیان کردند. در این پنل مهندس بی رنگ معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکار ایشان دکتر حسینی طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیر مقیم را بیان داشتند همچنین دکتر زارع فیض آبادی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی، دکتر بصام معاون آموزش و رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی، دکتر خاوازی معاون ترویج کشاورزی، دکتر عسکری قائم مقام معاونت پژوهش و فناوری به ارائه گزارش پرداختند.

طراحی سایت توسط فراکارانت