English | پنج شنبه, ۱۷ آبان , ۱۴۰۳

تاریخچه وزارت

تاريخچه تشكيل جهاد كشاورزي


 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی بمنظور انجام اقدامات وسیع و سریع برای رفع محرومیت از  روستاهای کشور ایران بنا به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) نهادی به نام جهاد سازندگی در ۲۷ خرداد ۱۳۵۸ تشکیل گردید. همزمان نیز وزارت کشاورزی ایران به ارائه خدمات در چارچوب وظایف و ماموریت های محوله خود از جمله کشاورزی و دامپروری مشغول بود.

 

خدمات ارزشمند جهاد سازندگی در زمینه فعالیت های فرهنگی،بهداشت و درمان، عمران ،کشاورزی و دامپروری و بطورکلی سازندگی مناطق دور افتاده روستاها باعث گردید مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۲قانون تشکیل وزارت جهاد سازندگی را تصویب نماید. در این راستا وظایف و ماموریتهائی به جهاد سازندگی اضافه و یا حذف گردید.

 

در سال ۱۳۶۹ مجلس محترم شورای انقلاب اسلامی قانون تفکیک وظایف دو وزارتخانه جهاد سازندگی و کشاورزی را تصویب نمود بموجب قانون مذکور وظایف مربوط به امور دام و طیور ، شیلات ، امور عشایر ، عمران روستائی ( امور راه ، آب و فاضلاب ، برق و صنایع روستائی ) ، آبخیزداری و منابع طبیعی به وزارت جهاد سازندگی و کلیه وظایف مربوط به امور کشاورزی شامل زراعت ، باغبانی ، حفظ نباتات ، آب و خاک ، مکانیزاسیون و تحقیقات کشاورزی به وزارت کشاورزی محول گردید.

 

در سال ۱۳۷۹ بار دیگر طرح ادغام دو وزارتخانه در مجلس شورای انقلاب اسلامی مطرح و با هدف تجمیع وظایف و اصلاح ساختار اداری و تشکیلاتی و واگذاری امور غیر مرتبط با این دو وزارتخانه به سایر دستگاههای ذیربط ، وزارت جهادکشاورزی تاسیس و مورد تصویب نمایندگان محترم قرار گرفت و کلیه امور کشاورزی و دامپروری و ترویج و تحقیقات کشاورزی و…. در این وزارت تجمیع گردید در مراکز استانهاسازمان جهاد کشاورزی در مراکز شهرستانها مدیریت جهاد کشاورزی و در سایر بخشها و دهستانها مراکز ترویج وخدمات  جهاد کشاورزی تشکیل گردید.

 

این وزارتخانه همواره اهداف عالیه رهبر کبیر انقلاب را سرلوحه برنامه ها و وظایف  خود قرارداده و می‌کوشد در زمینه قطع وابستگی کشوربه دیگر کشورها در زمینه محصولات کشاورزی و سایر فرآورده های دامی و پروتینی و ترویج کشاورزی و استفاده بهینه از آب و خاک و مکانیزاسیون تلاش و فعالیت نماید.

طراحی سایت توسط فراکارانت