English | جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳

“ساداتی‌نژاد” در دیدار با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: هدف وزارت جهاد کشاورزی رسیدن به حاکمیت غذا در جنوب غرب آسیا است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما باید به جایگاه خود در جنوب غرب آسیا بازگردیم و از ظرفیت‌های در اختیار استفاده کنیم لذا در دولت سیزدهم و با تاکید رئیس جمهور در این قله اقدامات و برنامه‌های جامعی داریم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان قم و دیدار با حضرت آیت‌الله العظمی حسینی بوشهری اظهار کرد: ما در منطقه جنوب غرب آسیا در کشوری هستیم که خداوند نعمات زیادی را در آن قرار داده است و در این منطقه رقیبی در این خصوص نداریم.

وی افزود: ایران در تنوع اقلیمی و تنوع و تولید محصولات کشاورزی با هیچکدام از کشورهای منطقه قابل مقایسه نیست حتی در شرایطی که ما در بحث آب و تغییر اقلیم دچار برخی مشکلات هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که ایران باید حاکمیت غذا در جنوب غرب آسیا را داشته باشد اما جایگاه ما توسط کشورهای دیگر تصاحب شده است، گفت: ما باید به جایگاه خود بازگردیم و از ظرفیت‌های در اختیار استفاده کنیم لذا در دولت سیزدهم و با تاکید رئیس جمهور در این قله اقدامات و برنامه‌های جامعی داریم.

وی با بیان این که تلاش ما این است که وظیفه خود را در چهار سال اول انجام دهیم، ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف ما تامین غذای کشور است و سپس غذای بخشی از کشورهای اطراف را تامین کنیم. طبق ماموریت ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی وظیفه تولید غذای با کیفیت، سالم، ارزان و با منشا داخلی را دارد که برنامه پایداری، خودکفایی و امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.

ساداتی‌نژاد در رابطه با پایداری و امنیت غذایی نیز گفت: برای این مهم چند محور را پیش می‌بریم که یکی از این محورها الگوی کشت است، ما باید پس از ۵۰ سال بر حسب اقلیم و آب در هر منطقه الگوی کشت را مستقر کنیم.

وی ادامه داد: اجرای این طرح از ابتدای مهر برای تمام استان‌ها ابلاغ شده است، باید تولید محصولات راهبردی را افزایش دهیم و سبزی، صیفی و محصولات پرآب‌بر را یا وارد کنیم و یا در گلخانه تولید کنیم. با این استراتژی به دنبال احداث ۱۰۰ هزار هکتار گلخانه در کشور هستیم اما در حال حاضر ۲۵ هزار هکتار گلخانه در کشور داریم.

مقام عالی وزارت خاطرنشان کرد: صادرات محصولات پرآب‌بر به نفع کشور نیست و برای آن عوارض تعیین خواهیم کرد و از طرف دیگر تولید غلات را در استان‌ها توسعه می‌دهیم.

وی ادامه داد: کشاورز در دنیا غنی است اما بسیاری از کشاورزان ما خرده‌مالک هستند و به همین دلیل معیشت ضعیف‌تری دارند، باغدار پیشرو در یک هکتار ۴۰۰ تن تولید دارد اما متوسط تولید در کشور ۴۰ تن است، گندم در بالاترین سطح حدود ۱۵ تن در هکتار تولید می‌شود اما متوسط تولید کشور ۳.۵ تن در هکتار است و دلیل اصلی آن ناتوانی کشاورزان و باغداران در تهیه کود و بذر است.

ساداتی نژاد در رابطه با اجرای کشاورزی قراردادی در کشور تصریح کرد: کشاورزی قراردادی در مناطقی که اراضی خرده‌مالکی دارند بسیار موثر است، برای اینکه در زمان کشت این کشاورزان دچار مشکل نشوند کشاورزی قراردادی را راه‌اندازی کردیم و به طور نمونه در گندم و برای کشت با کشاورز قرارداد بسته می‌شود و بذر اصلاح شده، کود، سم، بیمه و آموزش در اختیار وی قرار می‌گیرد و در زمان برداشت محصول با او تسویه حساب می‌شود.

وی ادامه داد: با این روش به جای ۴ تن ۸ تن گندم تولید می‌شود و دولت مجبور به خرید گندم و هزینه ارزی نمی‌شود. تا قبل از دولت سیزدهم تنها یک درصد محصول کشاورزی در کشور به این روش تولید می‌شد که چغندرقند بود، در دنیا ۴۰ درصد محصول به این شکل تولید می‌شود و ما در این دولت برای رسیدن به ۲۰ درصد هدفگذاری کرده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که مهر سال گذشته ۲۵۰ هزار هکتار گندم و ۴۶ هزار هکتار برنج به روش کشاورزی قراردادی کشت شده است، اظهار داشت: امسال تمام گندم توسط کشت قراردادی کشت شده که خروجی آن رشد تولید از ۴.۵ میلیون تن به ۷.۵ میلیون تن و رشد ۳۰ درصدی تولید جو در کشور بوده است و کشاورزی به سمت اقتصادی شدن پیش رفته است.

وی افزود: قیمت گندم را در سوم فروردین سال جاری به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش دادیم که ۱۳۵ درصد رشد قیمت را نشان می دهد و خروجی آن رشد تولید در گندم سال جاری است و امیدواریم در تولید گندم خبازی به خودکفایی برسیم.

ساداتی‌نژاد در خصوص سنددار شدن اراضی کشاورزی گفت: پیش از شروع دولت سیزدهم تنها ۴ درصد از اراضی کشاورزی دارای سند تک‌برگ بودند و این مهم سبب افزایش تغییر کاربری شده بود، سنددار کردن و مشخص بودن کاربری زراعی سبب عدم‌ تغییر کاربری می‌شود.

وی ادامه داد: در ۱۰ ماهه گذشته سنددار کردن اراضی کشاورزی به ۱۰ درصد رسیده و انشالله تا پایان دولت تمامی اراضی کشاورزی صاحب سند می‌شوند.

مقام عالی وزارت با بیان این که با شروع دولت بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد، تصریح کرد: تولید و بازار مصرف باید در دست وزارت جهاد کشاورزی باشد؛ در حال حاضر در کنار تولید به مصرف نیز می‌اندیشیم و این دو در کنار هم قرار دارند و بزرگ‌ترین حمایت از مصرف‌کننده حمایت از تولید است.

وی افزود: یکی از دلایل افزایش تولید همین فرماندهی واحد بر بازار و تولید بود، در انقلاب سفید ۵ بند از کشاورزی گرفته شده بود که یکی از این بندها اصلاحات اراضی بود که باعث خرده مالکی در کشور شد و با صدور اسناد یکپارچه‌سازی انجام خواهد شد.

ساداتی‌نژاد با بیان این که فراوانی کالاهای کشاورزی در بازار اولویت وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: پس از جنگ روسیه و اوکراین بسیاری از کشورهای جهان دچار سهمیه‌بندی و کمبود شدند و با برنامه‌ریزی انجام‌ شده کسری در حوزه غذا در کشور وجود نداشت.

وی ادامه داد: تمام باغات و زراعت شناسنامه‌دار خواهند شد و باید QR کد داشته باشند تا مصرف کننده از کیفیت غذا اطمینان کامل داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اگر مردمی‌سازی انجام نمی‌شد، نمی‌توانستیم نهاده دامی و کشاورزی تامین کنیم و تورم بسیار بیشتر از امروز بود، دامداران و مرغداران ایران با وجود تمام تحمل فشار اقتصادی زیاد، پای سفره مردم ایستادند.

وی افزود: با دستور رئیس جمهور و به منظور حمایت از دامداران و مرغداران، از روز گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزن قیمت به این قشر پرداخت می‌شود تا این حوزه بتواند پایداری تولید را حفظ کند و در کنار حفظ فراوانی، غذای سالم با قیمت مناسب را در اختیار مردم قرار دهیم.

طراحی سایت توسط فراکارانت