صنعت نوغانداری در استان سمنان توسعه می یابد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان:

صنعت نوغانداری در استان سمنان توسعه می یابد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از برنامه این سازمان برای توسعه صنعت نوغانداری در استان سمنان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، مصطفی شاه حسینی اظهار داشت: ظرفیت‌ها و استعدادهای لازم برای توسعه صنعت نوغانداری در استان سمنان وجود دارد و با حمایت ویژه از این صنعت می‌توانیم شاهد درآمدزایی در این راستا باشیم.

وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری درباره لزوم تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: توسعه صنعت نوغانداری در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی بوده و استان سمنان ظرفیت های لازم را برای تحقق کامل سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری در حوزه کشاورزی دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه نوغانداری از جمله فعالیت های جانبی کشاورزان شرق استان سمنان محسوب می‌شود خاطرنشان کرد: کشاورزان در یک دوره کوتاه ۴۰ روزه می توانند با انگیزه اقتصادی و به کار گیری از بخشی از نیروی کار خود در روستاها درآمد نسبتا مناسبی را برای خود به ارمغان آورند.

شاه حسینی با اشاره به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در استان سمنان در راستای توسعه نوغانداری در سال گذشته گفت: در این راستا دوره‌های آموزشی در روستاهای استان سمنان با موضوع نوغانداری برگزار شده است.

توزیع ۵ هزار اصله نهال درخت توت اصلاح شده به صورت رایگان به بهره‌برداران حوزه نوغانداری برای تامین برگ توت مورد نیاز نوغانداران و توزیع ۳۰ جعبه تخم نوغان به صورت رایگان از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در راستای توسعه نوغانداری در سال ۹۵ بود که وی به آن اشاره کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اقدامات این سازمان در راستای توسعه نوغانداری در سال ۹۶ اضافه کرد: ۵۰ جعبه تخم نوغان و تعدادی دماسنج و رطوبت سنج مورد نیاز بهره‌برداران نوغانداری به صورت رایگان در سال ۹۶ در میان بهره برداران نوغانداری استان سمنان به منظور تجهیز و افزایش راندمان تولید کرم ابریشم توزیع شده است.

شاه حسینی با اشاره به الزامات تغذیه ای کرم ابریشم برای توسعه نوغانداری و بهره‌وری بیشتر در این صنعت اضافه کرد: برای تغذیه کرم ابریشم به ازای هر جعبه تخم نوغان ۵۰ اصله درخت توت بومی مورد نیاز است.

وی با اشاره به راندمان بالای تولید پیله تر کرم ابریشم بیان کرد: از هر جعبه تخم نوغان می‌توان حدود ۳۰ کیلوگرم پیله تر ابریشم برداشت کرد که بر اساس ابلاغیه مرکز توسعه نوغانداری کشور قیمت تضمینی خرید هر کیلوگرم پیله تر کرم ابریشم ۱۸۱ هزار و ۴۹ ریال است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ کشور دنیا به صنعت نوغانداری مشغول اند اضافه کرد: نیمی از این کشورها در آسیا قرار دارند و ایران یکی از کشورهای عمده تولید کننده پیله کرم ابریشم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از چین، ژاپن، هند، برزیل، کره شمالی، کره جنوبی، تایلند، ویتنام، ترکیه و بلغارستان به عنوان دیگر کشورهای برتر تولید کننده پیله تر کرم ابریشم در دنیا نام برد.

شاه حسینی با بیان اینکه استان سمنان نیز یکی از تولید کنندگان پیله تر کرم ابریشم در کشور محسوب می شود؛ از استان‌های گیلان، خراسان رضوی، گلستان، خراسان شمالی، مازندران، آذربایجان شرقی، اصفهان، همدان و لرستان به عنوان دیگر استان های تولید کننده پیله طرح کرم ابریشم در کشور یاد کرد.

به گفته وی، از تولیدات پرورش کرم ابریشم می‌توان به صورت نخ ابریشم در صنایع نساجی برای استفاده در پارچه بافی، حریر بافی، قالی بافی و نیز تولیدات لوازم آرایشی بهداشتی خوراک دام و طیور و صنایع دستی بهره برد.

طراحی سایت توسط فراکارانت