English | شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳

ظرفیت‌های و دانش فنی بخش کشاورزی برای خودکفایی در محصولات اساسی به کار گرفته شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بر ضرورت به‌کارگیری تمامی ظرفیت‌ها و دانش فنی بخش کشاورزی برای تولید و خودکفایی در محصولات اساسی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، محمدرضا قاسمی شامگاه گذشته در جلسه شورای تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد اظهار داشت: اهمیت و جایگاه ویژه‌ای را برای بخش تحقیقات قائل هستیم و آنچه در این حوزه می‌گذرد در واقع تعیین کننده و نقشه راهی برای بخش کشاورزی در سطح کلان کشور و همچنین در استان سمنان باشد.

وی گفت: در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین نام‌گذاری شده است اهمیت و جایگاه حوزه دانش‌افزایی در بخش کشاورزی، افزایش ضریب نفوذ دانش در بین تولیدکنندگان و بهره‌برداران و البته مروجین و کارشناسان بخش و نقش و جایگاهی که محققین در رشد و بالندگی بخش کشاورزی داشته باشد را بیش از گذشته نشان می‌دهد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: در هفته‌های پایانی سال جدید هم هیئت‌وزیران آئین‌نامه حمایت از دانش‌بنیان‌ها در بخش کشاورزی و منابع طبیعی را تصویب کردند. در این آئین‌نامه تکالیف برای دستگاه‌های مختلف مجموعه سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها و به‌ویژه سازمان تحقیقات مشخص شد؛ و ایجاد مزارع نمونه و الگویی به‌عنوان اقدام ویژه دیده شده است و این مهم نشان‌دهنده اهمیت و توجه ویژه‌ای است که در بخش دانش در حوزه کشاورزی و توجه به هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی رخ دهد.

قاسمی گفت: پرچمدار این بخش در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج است و با بدنه کارشناسی و فنی، مجموعه مؤسسات و پژوهشکده‌ها و پژوهشگاهای تخصصی وجود اعضای هیئت‌علمی در کنار ۳۴ مرکز استانی ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای هستند که در جهت تحقق شعار سال که ما معتقد هستیم شعار سال باید طلیعه و مبدأ برای حرکت به سمت علم و دانش در ادوار آینده در حوزه کشاورزی کشور باشد گام برداشته شود.

وی گفت: استان سمنان با وجود ۲ مرکز تحقیقات در مرکز استان و شرق استان (شهرستان شاهرود) و همچنین مجتمع آموزشی رسول اکرم در شهرستان دامغان جزو معدود استان‌هایی که ظرفیت خوبی در سطح ملی دارد. قطعاً استفاده از این ظرفیت و قابلیت‌ها می‌بایست در شرایط مزرعه برونداد آن دیده شود و دستاورد این بخش باید شکلی از عملیات اجرایی در حوزه کشاورزی باشد که منجر به بهبود راندمان، افزایش عملکرد و درآمد بیشتر برای بهره‌بردار، استفاده بهینه از منابع آب‌وخاک با حفظ منابع پایه و توجه به موضوعات زیست‌محیطی و در نهایت دستیابی به خودکفایی در محصولات اساسی و خوداتکایی در محصولاتی که اولویت کشور است به‌ویژه در حوزه غلات و دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی باشد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ابراز امیدواری کرد تا با همه ظرفیت و توان و دانش فنی و قابلیت‌های که در این حوزه وجود دارد انشاالله در جهت دستیابی به خودکفایی در محصولات اساسی که از توصیه‌ها و سفارش اکید مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی بود دست یابیم.

طراحی سایت توسط فراکارانت