English | دوشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۳

پرداخت بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش کشاورزی در دولت یازدهم

مدیر کل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت:از ابتدای دولت یازدهم در سال ۹۲ تا آخر سال ۹۵ بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش کشاورزی پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر محمد خالدی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: بر اساس آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۱ نزدیک به ۱۷٫۵ هزارمیلیارد تومان و در سال ۹۲ یعنی سال شروع این دولت حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی پرداخت شد، این در حالی است که در ۱۱ ماهه نخست سال ۹۵ با تلاش های صورت گرفته بیش از ۴۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به این بخش تزریق شده که نسبت به سال ۹۲ تقریبا دو برابر افزایش نشان می دهد.
وی در مورد تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی از صندوق توسعه ملی در سال ۹۵ تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۲۴۵۵ میلیارد تومان از محل این صندوق در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت که حدود ۶۵ درصد آن با عاملیت بانک کشاورزی و ۳۵ درصد از طریق سایر بانک ها مانند بانک توسعه تعاون، رفاه کارگران، سپه، پست بانک و سینا قابل پرداخت شد.
وی با بیان این که تسهیلات سال ۹۵ با توجه به اولویت های بخش کشاورزی توزیع شده است، گفت: ۵۴٫۵ درصد تسهیلات ۲۴۵۵ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی معادل ۱۳۴۰ میلیارد تومان به توسعه گلخانه ها و پرورش ماهی در قفس، ۲۴٫۴ درصد معادل ۶۰۰ میلیارد تومان به حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ۲۰ درصد معادل ۵۰۰ میلیارد تومان به زیر بخش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی اختصاص یافته است.
خالدی افزود: از کل این تسهیلات نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان نیز به زیر بخش عشایر اختصاص داده شده است.
وی درباره توزیع تسهیلات صندوق توسعه ملی به لحاظ مناطق توسعه یافته و کمتر توسعه یافته اذعان داشت: ۳۲٫۵ درصد تسهیلات این صندوق در سال گذشته به مناطق برخوردار یا توسعه یافته و ۴۶٫۵ درصد به مناطق کمتر توسعه یافته اختصاص یافت ضمن آن که ۲۱ درصد باقیمانده تسهیلات، بدون تمایز پرداخت شد.
مدیر کل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در سال ۹۵ تسهیلات صندوق توسعه ملی در بخش آب و کشاورزی با کارمزد ۱۴ درصد به مناطق برخوردار و با نرخ ۱۰ درصد به مناطق کمتر توسعه یافته تخصیص داده شد.
خالدی تاکید کرد: به منظور افزایش میزان منابع در دسترس برای فعالان بخش کشاورزی، بخشی از این منابع به صورت تلفیق شده با منابع بانکی در اختیار فعالان و تولیدکنندگان بخش قرار گرفت.
وی در مورد معرفی طرح های گلخانه ای برای دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی گفت: در مجموع تا سال ۹۵ بیش از ۲۸۰۰ طرح گلخانه ای با مساحت حدود ۲۸۰۰ هکتار و بالغ بر ۴۵۰۰ میلیارد تومان و ۴۶ طرح پرورش ماهی در قفس با ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی به بانک کشاورزی معرفی شده که در مرحله بررسی و تصویب قرار دارد.
خالدی تصریح کرد: برای استفاده از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی محدویتی در بخش‏های مختلف وجود ندارد و در صورت داشتن شرایط لازم امکان استفاده از این منابع برای بخش کشاورزی و صنایع مربوطه فراهم است.
برای نمونه، وی به اختصاص مبلغ ۱۴۱ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی در سال ۹۵ به هفت طرح پرورش ماهی در قفس اشاره کرد.
خالدی درباره سایر اعتبارات دریافتی در بخش کشاورزی گفت: برای توسعه سیستم آبیاری تحت فشار با استفاده از اعتبارات بند (د) قانون بودجه سال ۹۵ در مرحله نخست ۶۲۷ میلیارد تومان تسهیلات به سازمان های جهاد کشاورزی پرداخت و جذب شد.
مدیر کل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: ۸۲۹ میلیارد تومان هم برای توسعه سیستم آبیاری تحت فشار به سازمان جهاد کشاورزی استان ها تخصیص یافته که در قالب کمک های بلاعوض در مرحله جذب قرار دارد.
وی در عین حال به تسهیلات ۱۶ هزار میلیارد تومانی طرح رونق تولید دولت در سال ۹۵ به منظور حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط غیرفعال و راکد در بخش کشاورزی اشاره و تصریح کرد: از این میزان تسهیلات حدود ۴هزار میلیارد تومان (۲۵ درصد) به بنگاه های بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
خالدی خاطر نشان کرد: علاوه بر این تسهیلات، سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان برای فعال‏سازی و حمایت از طرح های شاخص و ملی در کارگروه ملی رونق تولید تصویب شد که در مرحله پرداخت قرار دارد.

طراحی سایت توسط فراکارانت