مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود از آغاز برداشت زعفران در این شهرستان خبر داد.
حمید آقابیکی اظهار داشت: زعفران به عنوان گرانبهاترین ادویه جهان شناخته میشود.
وی با بیان اینکه این محصول جایگاه ویژهای در اقتصاد، فرهنگ و آشپزی دارد؛ افزود: فصل برداشت زعفران، اوج زیبایی این گیاه و فصلی پرکار برای کشاورزان است.
آقابیکی افزود: توسعه کشت این محصول استراتژیک در شاهرود، گامی مؤثر در تغییر الگوی کشت است.
وی با بیان اینکه این توسعه با توجه به خشکسالیهای اخیر و برای بهینهسازی مصرف آب صورت گرفته است؛ تصریح کرد: این محصول با نیاز آبی پایین، بیشترین ارزش افزوده را ایجاد میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: زعفران نقش بهسزایی در معیشت پایدار روستاییان و کشاورزان ایفا میکند.
آقابیکی به تشریح خواص زعفران پرداخت و گفت: مهمترین خواص زعفران شامل درمان افسردگی و ایجاد نشاط است و این محصول در ایجاد آرامش، کاهش اضطراب و درد نیز مؤثر است.
وی با بیان اینکه پیشگیری از سرماخوردگی و سرطان از دیگر خواص زعفران است؛ افزایش قدرت ذهنی و سلامت قلب و عروق از فواید مصرف زعفران است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود از انرژیبخشی و کاهش عوارض آفتابسوختگی به عنوان دیگر خواص این محصول نام برد و گفت: زعفران به بهبود اختلالات معده و افزایش استحکام استخوانها کمک میکند.
آقابیکی افزود: تقویت سیستم گردش خون در بدن از دیگر مزایای این ادویه ارزشمند است.
وی با بیان اینکه از زعفران در صنایع داروسازی و غذایی استفاده میشود؛ گفت: صنایع عطرسازی و آرایشی-بهداشتی نیز از مصرفکنندگان زعفران هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود به سطح زیر کشت محصول زعفران نیز اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت زعفران در شاهرود ۳۹۴ هکتار است.
آقابیکی افزود: از این مقدار، ۳۸۰ هکتار بارور است.
وی با بیان اینکه برداشت زعفران از اوایل آبان ماه شروع شده است؛ گفت: برداشت محصول زعفران تا اوایل آذر ماه ادامه خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: پیشبینی میشود یکهزار و ۳۳۰ کیلوگرم زعفران از مزارع شاهرود برداشت شود.
آقابیکی افزود: عملکرد پیشبینی شده ۳.۵ کیلوگرم در هر هکتار است.
وی با بیان اینکه محصول برداشت شده به بازارهای داخلی و خارجی عرضه میشود؛ گفت: هر هکتار مزرعه زعفران به طور میانگین برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی فصلی ایجاد میکند.

