English | شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۴

آغاز کشت بهاره در استان سمنان با تأکید بر تغییر الگوی کشت

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از آغاز کشت بهاره در ۲۶ هزار هکتار خبر داد

ابوالفضل شاهمرادی، در جمع خبرنگاران از آغاز فصل کشت بهاره در این استان و اظهار داشت: هم اکنون کشاورزان استان در حال کشت محصولات بهاره در بیش از ۲۶ هزار هکتار از مزارع هستند.

وی به تغییرات الگوی کشت در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و کم آبی، امسال تمرکز ویژه‌ای بر کشت محصولات کم آب‌بر داشته‌ایم.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: در شهرستان‌های شرقی مانند میامی و شاهرود، کشت چغندر قند و در مناطق گرمسار و آرادان کشت پنبه در اولویت قرار دارد.

شاهمرادی به راهکارهای مقابله با خشکسالی اشاره کرد و گفت: استفاده از روش‌های نوین مانند کشت نشایی، سیستم‌های آبیاری تحت فشار و بهره‌گیری از آب‌های پاییزه از جمله اقدامات برای مدیریت منابع آبی است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در بخش تولید علوفه، ترویج کشت مخلوط در دستور کار است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: این سازمان با توزیع کودهای شیمیایی شامل فسفات دی‌آمونیوم، سوپر فسفات، پتاسیم و اوره از کشاورزان حمایت می‌کند.

 شاهمرادی افزود: کود اوره عمدتاً به عنوان کود سرک در کشت‌های بهاره استفاده می‌شود.وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ارائه شده، سال گذشته ۸۶۰ هزار تن محصول زراعی در استان سمنان برداشت شد که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۴۰۰ هزار تن از این مقدار مربوط به کشت بهاره باشد و این میزان معادل حدود یک سوم تولید سالانه استان برآورد شده است.

شاهمرادی در پایان با اشاره به اهمیت تغییر الگوی کشت در شرایط فعلی، از تمامی کشاورزان خواست تا با به کارگیری روش‌های نوین کشاورزی، در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

طراحی سایت توسط فراکارانت