English | دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳

استاندار سمنان در دیدار با مدیران تابعه وزارت جهاد کشاورزی در استان سمنان: استفاده مناسب از منابع آبی موجود در بخش کشاورزی استان سمنان ضروری است

      

استاندار سمنان استفاده مناسب از منابع آبی موجود در بخش کشاورزی این استان را خواستار شد و گفت باید از منابع آبی موجود در استان سمنان برای بخش کشاورزی استفاده بهینه شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان علیرضا آشناگر در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و دیگر مدیران دستگاه های تابعه وزارت جهاد کشاورزی در این استان و نیز معاونان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: امروز لازم است تا با افزایش بهره‌وری به معیشت و توان اقتصادی بهره برداران بخش کشاورزی استان سمنان کمک کرده و با ارائه آموزش های لازم برای بهبود وضعیت بهره وری از منابع آبی موجود تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه از ۲۸ دشت موجود در استان سمنان ۱۵ درصد از نظر برداشت آبی ممنوعه و ۱۳ دشت نیز فاقد ظرفیت بهره برداری منابع آبی است خاطرنشان کرد بنابراین می توان گفت استان سمنان از این منابع آبی محروم است.
استاندار سمنان با اشاره به کسری ۱۵۰ میلیون متر مکعبی مخزن آب های زیرزمینی در استان سمنان خشکسالی‌های متعدد و کمبود بارش را از جمله مشکلات این استان در تامین آب برای مصارف بخش های مختلف عنوان و خاطرنشان کرد: بارش سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلی متری به اندازه ای نیست که بتوان از آن برای توسعه بخش کشاورزی بهره برد.
آشناگر استفاده از آب در فصول پر بارش سال برای بخش کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و با تجلیل از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در این زمینه یادآور شد: باید کشت محصولات پر آب بر به کشت های پاییزه و زمستانه تبدیل شود.
وی توجه به اجرای الگوی کشت را به عنوان یکی از مهمترین اولویت های استان سمنان در بخش کشاورزی نامبرده با اشاره به اینکه استان سمنان خاستگاه کشت پسته در کشور محسوب می شود افزایش سطح زیر کشت این محصول استراتژیک و با ارزش افزوده بالا را خواستار شد.
استاندار سمنان با تاکید بر لزوم توسعه کشت های گلخانه ای در این استان به عنوان دیگر سیاست مهم دولت برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی بر ضرورت خروج محصولات کشاورزی پر آب بر از الگوی کشت این استان تأکید کرد.
آشناگر با اشاره به صادرات ۳۵ میلیون دلاری استان سمنان در بخش کشاورزی تلاش سازمان جهاد کشاورزی این استان را ارزشمند توصیف کرد و با اشاره به اینکه زیرساخت‌های خوبی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان سمنان در حال فراهم شدن است بیان کرد: فرودگاه بین المللی شاهرود می تواند به توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان سمنان کمک کند.
احیای باغات اطراف شهر سمنان، استفاده از پساب شهر سمنان برای مصرف در بخش کشاورزی، توسعه آبخیزداری و آبخوانداری و نیز همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برای واگذاری اراضی فاقد ظرفیت کشاورزی این استان در راستای اقدامات توسعه ای در استان سمنان از دیگر موارد مطرح شده از سوی استاندار سمنان بود.

طراحی سایت توسط فراکارانت