English | یکشنبه, ۲۳ شهریور , ۱۴۰۴

برداشت خرما در شهرستان شاهرود تا اواخر مهرماه ادامه دارد؛ پیش‌بینی برداشت ۱۹۵ تن محصول خرما از منطقه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به آغاز برداشت محصول خرما در این شهرستان، گفت: پیش‌بینی می‌شود ۱۹۵ تن محصول خرما از نخلستان‌های این منطقه برداشت شود.

حمید آقابیکی با بیان اینکه خرما از دوران باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته است و یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های کشت شده توسط انسان بوده است؛ اظهار داشت: عمده نخلستان‌های شهرستان شاهرود در منطقه طرود از توابع بخش مرکزی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: تاریخچه کاشت خرما در این منطقه به حدود صدسال پیش برمی گردد و احداث باغات به شکل امروزی از سال ۱۳۷۰ آغاز شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: سطح زیر کشت نخیلات در این شهرستان یکصد هکتار بوده که ۷۸ هکتار آن بارور و ۲۲ هکتار نهال است.
آقابیکی افزود: ۸۵ درصد محصول تولیدی خرمای این شهرستان به صورت تازه خوری مصرف و مابقی به صورت خرمای خشک و شیره خرما استفاده می‌شود .
وی با بیان اینکه خرمای تولیدی در داخل استان سمنان واستان‌های همجوار مانند اصفهان، گلستان، خراسان، تهران و مازندران مصرف می شود؛ گفت: مهمترین ارقام خرما در این منطقه کبکاب، زاهدی، شاهانی، مضافتی، برهی، مجول، پیارم و محلی است.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود رقم غالب خرمای شهرستان شاهرود را کبکاب عنوان کرد و گفت: توسعه باغات با کاشت نهال‌های کشت بافت، توسعه کشت ارقام تجاری و بازار پسند نظیر خرمای پیارم و مجول، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مدیریت آفات و بیماری‌ها و مدیریت تغذیه و هرس نخلستان‌ها پیگیری می‌شود و استفاده از این روش‌ها، از مهمترین عوامل افزایش کیفیت محصول خرمای تولیدی است.
آقابیکی افزود: با توجه به سازگاری نخل خرما با این منطقه و دارا بودن منبع آبی دایمی( قنات )، توسعه باغات خرما و تولید پایدارآن امری ضروری بوده و این مهم علاوه بر افزایش رونق اقتصادی به معیشتی ساکنان منطقه نیز کمک شایانی می‌کند.
وی تصریح کرد :در این راستا نیاز است به سمت صنایع فرآوری در این حوزه حرکت کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: همچنین توسعه بازار صادرات نیز نیازمند راهکارهای مناسب بوده و در این زمینه بسته بندی بسیار حائز اهمیت است.

طراحی سایت توسط فراکارانت