برداشت گل محمدی در شاهرود آغاز شد

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود از آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های این شهرستان خبر داد.

حمید آقا‌بیکی اظهار داشت: برداشت گل محمدی از اوایل اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز و تا تیرماه ادامه دارد.

وی با اشاره به سطح زیر کشت گل محمدی دراین شهرستان خاطرنشان کرد: ۷۲ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت محصول گل ‌محمدی است که ۴۸ هکتار آن سطح بارور است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود متوسط عملکرد این محصول را ۲٫۵ تن در هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: برآورد می‌شود امسال ۱۲۰ تن گل محمدی تر از این سطح برداشت شود.

آقابیکی افزود: محصول تولیدی علاوه بر مصرف در بازار این استان، به استان‌های گلستان و اصفهان نیز ارسال می‌شود.

وی گفت: با توجه به خشکسالی و کاهش میزان بارندگی، تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری از منابع آب‌های زیرزمینی و خسارت‌های ناشی از سرمازدگی و سایر عوامل خسارت زا به محصولات باغی که در سال‌های اخیر رخ داده است کشت و توسعه گیاهان دارویی کم آب بر از جمله گل محمدی در سطح اراضی این شهرستان افزایش یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: همچنین سازگاری گل‌محمدی در برابر شرایط نامساعد محیطی و مقاومت به خشکی و امکان فرآوری به عنوان یک محصول اقتصادی و اختصاص یارانه از دیگر علل افزایش سطح زیر کشت این محصول است.

آقابیکی با بیان اینکه محصول تولیدی گل‌محمدی به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک و گلاب‌گیری استفاده می‌شود افزود: از هر ۷ کیلوگرم گل تر یک کیلوگرم گل خشک به دست می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: از این گل در موارد دارویی، آرایشی و بهداشتی، غذایی و همچنین در درمان افسردگی، تقویت کننده قلب و کاهنده التهاب استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: گل محمدی علاوه بر اینکه خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدان و ضد ویروسی دارد؛ تا حدود به تسکین درد نیز کمک می‌کند.

طراحی سایت توسط فراکارانت