کشاورزان شهرستانهای گرمسار و ایوانکی این روزها مشغول برداشت گل محمدی از گلزارهای این مناطق هستند.
گل محمدی گیاهی کمآببر و دارای صرفه اقتصادی بالا است که در سالهای اخیر بهعنوان یک محصول ارزشمند در گرمسار کشت میشود.
علی جورابلو، مدیر جهاد کشاورزی گرمسار در این باره گفت: این شهرستان ۲۰ هکتار باغستان گل محمدی دارد که پیشبینی میشود امسال حدود ۶۰ تن گل تر از آن برداشت شود.
وی متوسط عملکرد این محصول را ۴ تن در هکتار عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرمسار گفت: بهدلیل آبوهوای گرم و بافت خاک مناسب، گلاب با غلظت بالاتری تولید میکند، اما بازار فروش محلی این محصول چندان رونق ندارد و نیاز به توسعه صنایع تبدیلی و بازاریابی خارج از منطقه احساس میشود.
گل محمدی کمآببر و اقتصادی است
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرمسار با اشاره به مزیتهای کشت گل محمدی تصریح کرد: این گیاه در مقایسه با محصولات سنتی مانند انار و زیتون، آب کمتری مصرف میکند.
وی با بیان اینکه این محصول آبی بین چهار هزار تا ۶ هزار مترمکعب در هکتار مصرف میکند؛ گفت: با توجه به تنش آبی موجود در منطقه، تغییر الگوی کشت به سمت گل محمدی میتواند راهکار مناسبی باشد.
وی گفت: هماکنون ۱۲ بهرهبردار در شهرستان گرمسار مشغول برداشت گل محمدی هستند و این روند تا اواخر اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرمسار افزود: از گلهای برداشتشده، محصولاتی مانند گلاب، گلبرگ و غنچه تهیه میشود که ارزش افزوده قابل توجهی دارند.