مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: پس از سیر مراحل قضایی، احکام برائت یا قلعوقمع توسط قاضی صادر میشود و در صورتی که حکم قلع و قمع توسط قاضی و دادگاه صادر شود؛ این حکم توسط ضابطان امور اراضی استان اجرا و نسبت به قلع و قمع بنا اقدام میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، غلامرضا خراسانیان اظهار داشت: امسال تعداد ۲۲ مورد از احکام قلع و قمع بناهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی بر اساس ماده ۳ قانون حفاظت از اراضی کشاورزی در استان سمنان اجرا شد است.
وی با تأکید بر اینکه این تخلفات و تغییر کاربریها و احداث غیرمجاز بنا در اراضی کشاورزی منجر به هدر رفت سرمایه مالک و همچنین سرمایه و وقت بیت المال و انفال جمهوری اسلامی میشود؛ به افزایش بی رویه تخلفات در این زمینه در سالهای اخیر تصریح کرد: همانگونه که بارها از طریق صدا و سیما و جراید اعلام شده است؛ معمولاً سوداگران زمین از عدم اطلاع و آگاهی مردم سوء استفاده و نسبت به قطعه بندی و فروش اراضی کشاورزی و زراعی به خریداران ناآگاه از قوانین اقدام میکنند و خریداران این گونه زمین ها نیز به دلیل اینکه عدم آگاهی از قوانین و محدودیت های اجرایی و قانونی که برای ساخت و سازدر اراضی کشاورزی با آن مواجه خواهند شد؛ دچار مشکل میشوند.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه سوداگران این زمینها نسبت به فروش اراضی کشاورزی و دلالی این اراضی اقدام میکنند خاطرنشان کرد: در پی آن شاهد افزایش تخلفات در این گونه اراضی خواهیم بود.
خراسانیان از خریداران اراضی کشاورزی شامل اراضی زراعی و باغی خواست تا با توجه به هدفی که از خرید این گونه اراضی داشته و استفاده ای قصد دارد از آن ببرند؛ پیش از خرید اراضی کشاورزی به طور حتم با کارشناسان امور اراضی مدیریت های جهاد کشاورزی در سراسر استان مشاوره بگیرند.
وی با بیان اینکه این مشاورهها از سوی کارشناسان امور اراضی در سراسر استان سمنان به صورت رایگان صورت میگیرد خاطرنشان کرد: در این مشاورهها مالک آگاه میشود که امکان پیاده کردن هدفی که از خرید این زمین های کشاورزی دارند؛ وجود دارد یا خیر؟
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه برخورد قاطعی با تخلفات تغییر کاربری اراضی کشاورزی در این استان صورت خواهد گرفته و در صورت صدور احکام قلع و قمع نسبت به قلع و قمع بناهای احداث شده در اراضی کشاورزی اقدام می شود گفت: با توجه به اینکه تخلفات در حوزه تغییر کاربری اراضی سبب اتلاف منابع مالی و خاک این عرصه کشاورزی میشود؛ بهتر است خریداران اراضی کشاورزی حتماً نسبت به اخذ مشاوره از کارشناسان امور اراضی استان سمنان اقدام کنند تا با عدم آگاهی، اراضی زراعی و کشاورزی و باغی را خریداری نکرده و سرمایه خود را هدر ندهند.
خراسانیان رفع تداخلات ارضی را از دیگر وظایف مدیریت امور اراضی در استانهای کشور عنوان و تصریح کرد: در کمیسیون رفع تداخلات ارضی استان استان سمنان ماهانه هشت هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان تعیین تکلیف میشود.
وی با بیان اینکه حدنگاری و صدور اسناد مالکیت از دیگر وظایف مدیریت امور اراضی در سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای کشور است بیان کرد: تا کنون عملیات حدنگاری و تهیه نقشه برای حدود ۱۳۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان به پایان رسیده و مدیریت امور اراضی استان سمنان تلاش دارد با همکاری اداره کل منابع طبیعی و ثبت اسناد استان سمنان تا پایان امسال عملیات رفع تداخل در این استان را به پایان برساند.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از کشاورزان استان سمنان خواست تا برای اخذ اسناد مالکیت تک برگی کاداستر به ادارات اسناد و املاک در شهرستانهای این استان مراجعه کنند.
|