English | پنج شنبه, ۲۳ مرداد , ۱۴۰۴

توسعه باغات پسته دامغان با ارقام بومی؛ برداشت پسته در این شهرستان آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دامغان از شروع برداشت پسته در باغات این شهرستان خبر داد و گفت: توسعه باغات پسته شهرستان دامغان با ارقام و زنوتیپ‌های بومی در اولویت برنامه کشت پسته‌کاران این شهرستان است.

اسماعیل شوکت‌آبادی اظهار داشت: در شهرستان دامغان ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در مناطق مختلف از جمله فرات، حومه، دامنکوه و امیرآباد وجود دارد که از این میزان، ۱۵ هزار هکتار باغ پسته مثمر است.

وی با بیان اینکه عمده ارقام پسته‌های شهرستان از ژنوتیپ‌های بومی مانند « شاهپسند، خنجری، عباسعلی و فرخی » است؛ افزود: با توجه به شرایط سازگاری و اقتصادی بودن ژنوتیپ‌های بومی، رویکرد باغداران به توسعه یا اصلاح باغات با این ارقام معطوف شده است.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دامغان افزود: کشاورزان در کنار ارقام بومی از ژنوتیپ‌های تجاری مانند « اکبری، احمدآقایی و کله‌قوچی» نیز به‌صورت مهاجر در منطقه کشت کرده اند.

شوکت آبادی گفت: پیش‌بینی می شود امسال از باغات پسته شهرستان دامغان ۱۲ هزار تن پسته خشک معادل ۳۶ هزار تن پسته تازه تولید شود

طراحی سایت توسط فراکارانت