English | دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳

“ساداتی‌نژاد” در همایش روز جهانی خاک تاکید کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردمی در راستای حفظ و صیانت از خاک/ آموزش روش‌های صیانت از خاک در کتب درسی

وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق نظر فائو «جدی‌ترین راه برای حفظ و صیانت از خاک، استفاده از ظرفیت‌های مردمی، اقدام فرهنگی و هنری است»، بنابراین باید از اقدامات مردمی در این بخش حمایت کنیم؛ باید اطلاعات و روش‌های صیانت از خاک در کتب درسی به دانش‌آموزان آموزش داده شود تا نسل آینده را برای حفظ خاک و آب کشور آماده کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در همایش روز جهانی خاک که با حضور سفرای برخی کشورها، نماینده فائو و معاونین و مدیران ستادی این وزارت در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا هیچ چیز مهم‌تر از خاک و آب نیست، هم سرشت انسان‌ها و هم غذای ما از خاک است لذا باید بالاترین صیانت و حفاظت از خاک انجام شود.

وی افزود: به فرموده مقام معظم رهبری «قضیه خاک از قضیه آب مهم‌تر است»، برای تشکیل یک سانتیمتر خاک حاصلخیز کشاورزی حدود ۷۰۰ سال زمان لازم است و باید در حفاظت از آن تلاش بیشتری صورت گیرد.

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه بخش بزرگی از رسالت حفاظت از خاک بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، عنوان کرد: به دلیل شیب اراضی و سیلاب‌های مخرب، سازمان منابع طبیعی موظف به جلوگیری از فرسایش خاک در مراتع کشور است.

وی افزود: در بخش خاک کشاورزی معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی وظیفه صیانت از خاک را برعهده دارد و این دو بخش منسجم با هم کار را پیش می‌برند.

مقام عالی وزارت با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه در حال نگارش و تصویب است، ادامه داد: نگاه ویژه به بخش خاک براساس قانون مصوب خاک از برنامه‌های ما است تا بتوانیم صیانت بهتری را در طول اجرای برنامه هفتم توسعه داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه نگاه دولت در زمینه اختصاص اعتبارات برای صیانت از خاک مثبت است، گفت: برای پایداری حوضه‌های آبخیز، کاهش فرسایش خاک و رسوبات سدها نیاز به انجام ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری در سال داریم که این اقدام زمینه‌ساز امنیت غذایی در کشور است.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور تلاش می‌کنیم تا یک اقدام جدید در حفظ و پایداری خاک انجام دهیم.

وی افزود: طبق نظر فائو «جدی‌ترین راه برای حفظ و صیانت از خاک، استفاده از ظرفیت‌های مردمی، اقدام فرهنگی و هنری است»، بنابراین باید از اقدامات مردمی در این بخش حمایت کنیم، باید اطلاعات و روش‌های صیانت از خاک در کتب درسی به دانش‌آموزان آموزش داده شود تا نسل آینده را برای حفظ خاک و آب کشور آماده کنیم.

ساداتی‌نژاد تاکید کرد: در هیچ کجای دنیا بدون صیانت از خاک رسیدن به امنیت غذایی امکان‌پذیر نخواهد بود و امیدواریم با صیانت از خاک به پایداری در امنیت غذایی برسیم.

طراحی سایت توسط فراکارانت