سالانه حدود ۲۰ هزار تن تخممرغ در استان سمنان تولید میشود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از وجود ۳۸ واحد فعال مرغ تخمگذار با ظرفیت حدود ۲ میلیون قطعه خبر داد و گفت: سالانه حدود ۲۰ هزار تن تخممرغ در استان سمنان تولید میشود. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، مصطفی شاهحسینی اظهار داشت: روزانه به طور متوسط ۵۵ تن تخم مرغ از طریق واحدهای فعال صنعتی و بومی استان تولید و به بازار مصرف عرضه میشود. وی افزود: از تولید روزانه استان نزدیک ۴۵ درصد مازاد نیاز بر استان بوده که به استانهای همجوار ارسال میشود. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان تولید تخممرغ استان در سال گذشته نیز گفت: تولید تخم مرغ در استان سمنان در سال ۹۶ به ۲۰ هزار تن بود. افزایش سرانه مصرف تخم مرغ امری ضروری است معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بر ضرورت افزایش سرانه مصرف تخم مرغ در استان تأکید کرد و گفت: متوسط مصرف سرانه تخم مرغ در ایران حدود ۱۱ کیلوگرم و در کشورهای توسعه یافته بیش از ۱۵ کیلوگرم است. شاه حسینی به برخی از سیاستهای و هدفگذاریهای این سازمان درباره تخممرغ اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی برای افزایش سرانه مصرف سرانه تا ۲۵۰ عدد در سال و تغییر الگوی مصرف مردم بهینه سازی واحدهای موجود در راستای ارتقای کیفی تخم مرغ تولید و افزایش صادرات از برنامه های جهاد کشاورزی استان است ضمن اینکه صدور مجوز برای ایجاد پرورش مرغ تخمگذار نیز ممنونع است. تخم مرغ یک ماده غذایی غنی است معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه تخم مرغ یک ماده غذایی بسیار غنی است افزود: تخم مرغ برای چندمین سال پیاپی به عنوان پرطرفدارترین و پرمصرفترین و خوشمزهترین مواد غذایی مقام اول را در بین سایر مواد غذایی در دست دارد. شاه حسینی گفت: تخم مرغ بدون هیچ گونه افزودنی و یا وجود مواد مجاز و غیرمجاز درون آن یکی از سالمترین و بکرترین مواد غذایی طبیعی و مطمئن برای مصرف تمام اقشار جامعه در گروههای سنی متفاوت است. وی تصریح کرد: از سوی دیگر قیمت مناسب، طبخ آسان و سریع و در دسترس بودن آن از فاکتورهایی است که تخم مرغ را متمایز از بسیاری از مواد غذایی میکند. معاون سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: ترکیب پروتئینهای تخم مرغ از لحاظ زیستشناختی از نوعی است که متخصصان علم تغذیه از آن به عنوان مقیاسی برای سنجیدن کیفیت پروتئینهای دیگر مواد غذایی استفاده میکنند. شاه حسینی از پروتئین موجود در تخم مرغ به عنوان یک پروتئن کامل و قابل جذب نام برد و افزود: از طرفی دیگر تخممرغ دارای بیشترین اسید آمینه ضروری برای بدن است و همیشه به عنوان یک مکمل برای بسیاری از مواد غدذایی استفاده میشود. وی خاطرنشان کرد: علی رغم وجود مزایای متعدد و طبیعت غنی و سرشار از مواد مغذی تخممرغ از لحاظ غذایی متأسفانه آنطور که باید و شاید در کشور ما به آن توجه نمیشود. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: تخم مرغ محصول پروتئینی و فسادپذیر است که ورود آلودگیهای سطح پوسته، شانه، محیط اطراف و غیره از طریق شکستگی یا ترک خوردگی وارد آن شده وسبب فساد میکروبی یا شیمیایی آن میشود از این رو در فرآیند بستهبندی، تمام تخم مرغهای پوسته کثیف و ترک خورده و شکسته حذف میشود و سلامت بهداشت و کیفیت تخم مرغ حفظ میشود. شاه حسینی یکی از عادات غلط در فرهنگ مصرف تخم مرغ را شست و شوی آن در هنگام نگهداری تا زمان مصرف عنوان کرد با انجام این امر آلودگیهای سطح پوسته به داخل تخم مرغ نفوذ میکند و باعث مخدوش شدن سلامت و بهداشت آن میشود. وی گفت: در تخم مرغ بسته بندی شده به دلیل محافظت تخم مرغ و پاکیزگی بسته این محصول به راحتی در یخچال در کنار سایر مواد غذایی قابل نگهداری بوده و نیاز به شستشوی تخم مرغ تا زمان مصرف را برطرف میکند. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان کالری تخممرغ نیز گفت: یک عدد تخم مرغ به طور متوسط ۷۶ کیلو گرم کالری دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ ۳ درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین میکند. شاهحسینی گفت: برای کودکان از ۹ ماهگی تا یک سالگی یک زرده کامل تخم مرغ یک روز در میان و از ۲ سالگی به بعد بر اساس میل کودک ۵ تا ۶ تخم مرغ در هفته مجاز است و افراد بالغ نیز مجاز به مصرف ۳ تا ۴ عدد تخم مرغ در هفته هستند. وی با بیان اینکه مصرف تخممرغ برای افرادی که کلسترول خونشان بالا است نیز نباید قطع شود افزود: این افراد میتوانند ۲ تا ۳ عدد تخممرغ در هفته مصرف کنند، چرا که با کاهش دریافت کلسترول از طریق غذا سنتز داخلی کلسترول در بدن افزایش یافته و حتی ممکن است بیشتر از قبل شود. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه بیشتر چربی های موجود در تخم مرغ از نوع غیر اشباع است خاطرنشان کرد: بر این اساس چربی تخممرغ هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارد. |
- صفحه اصلی
- درباره ما
- تاریخچه وزارت
- ساختار سازمانی
- میز خدمت
- معرفی خدمات
- سیمای کشاورزی
- شفافیت عمومی سازمان
- خدمات کارکنان
- تماس با ما