طرح‌های احیای روش‌های محلی تولید فرآورده‌های دامی در استان سمنان اجرا می‌شود

برای نخستین بار کشور؛

طرح‌های احیای روش‌های محلی تولید فرآورده‌های دامی در استان سمنان اجرا می‌شود/۳۰ محصول لبنی استان سمنان شناسه بهداشتی می‌گیرند

معاون مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: طرح‌های احیای روش‌های محلی تولید فرآورده‌های دامی برای نخستین بار در کشور در استان سمنان اجرا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، باقر مهدوی اظهار داشت: یکی از مشکلات و دغدغه‌های عرضه فرآورده‌های لبنی محلی موضوع بهداشت و سلامت این محصولات است.

وی خاطر نشان کرد: در راستای رفع این دغدغه‌ها معاونت تولیدات دامی استان سمنان ایده شناسه دار کردن محصولات و فرآورده‌های لبنی محلی را به کارگروهی که متشکل از مدیریت ترویج، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور و اتحادیه عشایری استان سمنان است ارائه کرده است.

معاون مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از برگزاری جلسات متعدد این کارگروه با کارشناسان سازمان غذا و داروی استان  خبر داد و  گفت: در مرحله اول مصوب شد که از بین ۳۰ محصول لبنی تولید استان سمنان تعداد ۴ محصول « آروشه، چیکو، قره ‌قوروت، کشک » که از ریسک پایین‌تری برخوردارند از سوی کارشناسان کارگروه و همچنن همکاری اتحادیه عشاری با فرآیند تعریف شده تولید و نمونه برداری شود.

مهدوی با بیان اینکه دریافت شناسه بهداشتی برای محصولات لبنی استان یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که از طریق این معاونت در حال پیگیری است خاطرنشان کرد: دریافت شناسه بهداشتی برای ۳۰ محصول لبنی استان سمنان در حال پیگیری است.

وی خاطر نشان کرد: در راستای اجرای این طرح ۴ محصول « آروشه، چیکو، قره ‌قوروت، کشک » با فرآیند مورد تأیید کارگروه تولید و نمونه برداری شد و برای آنالیز شیمیایی و میکروبی تحویل مؤسسه علوم دامی شد که در نهایت بر اساس جواب این مؤسسه شناسه بهداشتی برای این ۴ محصول صادر شود.

معاون مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به برخی مزایای طرح احیای روش‌های محلی تولید فرآورده‌های دامی اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح روش‌های سنتی تولید محصولات لبنی عشایری و روستایی استان با حداقل تغییرات در فرآیند تولید احیا شده و در پایان منجر به صدور مجوزهای بهداشتی برای عرضه به تمامی فروشگاه‌های کشور شود.

طراحی سایت توسط فراکارانت