English | دوشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۳

طرح توسعه گلخانه‌های کوچک مقیاس در شاهرود پیگیری می‌شود

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: طرح توسعه گلخانه‌های کوچک مقیاس در این شهرستان پیگیری می‌شود.

حمید آقابیکی در بازدید از گلخانه کوچک مقیاس در منطقه کلاته‌های غربی اظهار داشت: این بازدید بخشی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و بهره‌وری در محیط‌های کنترل شده گلخانه‌ای است.

وی گفت: افزایش تولید و بهره‌وری در محیط‌های کنترل شده گلخانه‌ای و تسریع و تسهیل در فرآیند صدور مجوزها و پروانه‌های واحدهای گلخانه ای کوچک مقیاس واقع در محل سکونت متقاضیان و داخل محدوده روستاها، شهرها و شهرکهای مسکونی یکی از سیاستها و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: در این راستا از سال ۱۳۹۷ طرح توسعه گلخانه‌های کوچک مقیاس با مساحت کمتر از ۳۰۰ مترمربع در مناطق روستایی و شهری این شهرستان به اجرا درآمده است.

آقابیکی افزود: این طرح به تسهیل فرآیند صدور مجوزهای واحدهای گلخانه‌ای کوچک مقیاس کمک کرده است.

وی تصریح کرد: در این راستا تا کنون در شهرستان شاهرود، نیم هکتار از تولیدات گلخانه‌ای به واحدهای گلخانه‌ای کوچک مقیاس اختصاص یافته است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود اضافه کرد: این واحدها در تولید گل، گیاهان زینتی، سبزی و صیفی‌جات فعال هستند.

آقابیکی گفت: به طور خاص، گلخانه گیاهان زینتی به مساحت ۱۵۰ متر مربع در شهر کلاته خیج، سالانه ۲ هزار گلدان گل و گیاه زینتی تولید می‌کند.

وی با اشاره به لزوم توجه به کشت گلخانه‌ای به ویژه گلخانه‌های کوچک مقیاس گفت: کشت گلخانه‌ای، به عنوان یک روش نوین و بهره‌ور در کشاورزی، در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: این نوع کشاورزی به دلیل مزایای فراوان خود، از جمله افزایش تولید در فضای محدود، کاهش مصرف منابع طبیعی و امکان کشت در تمام فصول سال، گزینه‌ای بسیار جذاب برای بهره‌برداران بخش کشاورزی است.

آقابیکی گفت: در میان انواع مختلف گلخانه‌ها، گلخانه‌های کوچک مقیاس به عنوان راه‌حلی کارآمد و مقرون‌به‌صرفه برای کشاورزان، به‌ویژه در مناطق روستایی و کم‌درآمد شناخته می‌شوند.

وی گفت: کشت گلخانه‌ای، به‌ویژه گلخانه‌های کوچک مقیاس، پتانسیل بالایی برای تحول در کشاورزی دارد و می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای اصلی در تأمین امنیت غذایی، افزایش درآمد کشاورزان و حفاظت از منابع طبیعی مورد توجه قرار گیرد.

 

طراحی سایت توسط فراکارانت