رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: ما معتقدیم کشاورزی تنها گرانیگاه اقتصادی مستقل در کشور است که کمترین تأثیر را از عوامل بیرونی و تکانههای خارجی داشته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، محمدرضا قاسمی در آئین معارفه خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت بخش کشاورزی اظهار داشت: ایشان میفرمایند «کشاورزی اصلیترین محور توسعهای در کشور است و یک موضوع حاشیهای نیست».
وی افزود: رهبر معظم همچنین در فراز دیگری فرمودند «دستگاه کشاورزی برای کشور ما بسیار حائز اهمیت چون امنیت غذایی برای کشوری بزرگ، پرجمعیت و دارای اهداف بلند نظیر جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است بنابراین بخش کشاورزی یک بخش ویژه و استثنایی است و همه باید برای آن تلاش کنند».
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه کشاورزی تنها گرانیگاه اقتصادی مستقل در کشور است که کمترین تأثیر را عوامل بیرونی داشته است اضافه کرد: مؤید این موضوع شرایطی است که در سالهای اخیر با آن مواجه بودیم و علیرغم همه فشارهای ظالمانه دنیای غرب و حتی پاندمی کرونا رشد اقتصادی بخش کشاورزی در کشور نشاندهنده این است که این بخش تابآوری بیشتری نسبت به سایر بخشهای اقتصادی دارد بنابراین یکی از بخشهای مهم در کشور محسوب میشود.
قاسمی تصریح کرد: آنچه درباره امنیت غذایی در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بود این است که ناظر بر این است که تولید غذای کافی و سالم و در دسترس بودن برای همگان اصلیترین رسالت وزارت جهاد کشاورزی است و همه باید برای آن تلاش کنند.
وی گفت: جایگاه و اهمیت بخش کشاورزی شاید خیلی بیشتر از آنچه است که در ظاهر قابل و وصف است و در عمل و اجرا بهویژه در سالهای اخیر جایگاه این بخش واضحتر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان درباره اقتصاد مقاومتی و مؤلفههای هفتگانهای که مقام معظم رهبری در این زمینه ترسیم کردند نیز گفت: بیشترین انطباق در حوزه کشاورزی هست نخستین مؤلفه مدیریت جهادی است که با دو کلیدواژه تعریف میشود، نکته اول «همه باهم» که شعار تشکیل نهاد مقدس و انقلابی جهاد سازندگی در سالهای اولیه انقلاب اسلامی است و بر همدلی و همگرایی و همبستگی و همراهی همه مجموعه برای دستیابی به رسالتهای سازمانی است.
قاسمی گفت: کلیدواژه دوم نیز «ما میتوانیم هست» که تداعیکننده خوداتکایی و خودباوری هست. در سایر مؤلفههای هفتگانه انعطافپذیری، فرصت سازی درونگرایی بخش و توجه به توانمندی و قابلیت درونی بخش کشاورزی، توجه به مدیریت دانش و دانشبنیانها و واحدهای فناور در حوزه کشاورزی خصوصیسازی و برونگرایی و نگاه به بازارهای صادراتی را در بخش کشاورزی میتوان متبلور دید.
وی گفت: این حوزه دچار چالشهایی نیز هست؛ و یکسری مخاطراتی هست اولین مسئله آب است کشاورزی عمدهترین مصرفکننده آب در کشور است، غالب نقاط کشور اقلیم نیمهخشک و خشک است نیاز است در مصرف آب برنامهریزی بهتر و دقیقتری انجام شود و در زمینه توسعه سیستمهای نوین آبیاری و بهبود راندمان و عملکرد مصرف آب در مزرعه راهکاری بهتری بوده که باید استمرار یابد؛ و سطوحی که تغییریافته و اجرای سیستمهای نوین آبیاری از ۱۶ هزار هکتار تا ۳۹ هزار هکتار قابلتوجه بوده است که قابلتقدیر است؛ اما در کنار این روشها باید در سایر زمینهها مانند کشت در محیط بسته و کنترلشده و کشت گلخانهای اقدامات جدیتری انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه ما به کشاورزی حفاظتی نیاز بیشتری داریم و باید به این مهم توجه شود تصریح کرد: موضوع کم خاکورزی، کشت در بقایا، مدیریت مزرعه و رعایت تناوب بهعنوان اصول کشاورزی حفاظتی باید مد نظر قرار گیرد.
قاسمی با بیان اینکه باید بیشتر به کشت نشایی و نشاکاری نیاز به کار بیشتر است که امیدوارم با همکاری هم به توفیقاتی در این زمینه دستیابیم.
وی از تغییرات آب و هوایی بهعنوان دیگر مخاطره بخش کشاورزی نام برد و افزود: نوسانات اقلیم و تغییرات جوی که بخش عمدهای از آن ناشی از اقدامات بشر است بیشتر خود را در این سالها نمایان و مخاطرات بخش کشاورزی را بیش از گذشته کرده است؛ بنابراین ما باید اقدامات مؤثرتری را برای افزایش میزان تابآوری و سازش با این تغییر اقلیم فراهم کنیم و در این زمینه تکلیف جدیتر متوجه فعالان حوزههای تحقیقاتی و پژوهشی در بخش کشاورزی است.
قاسمی بیان کرد: اگر ما مدعی هستیم که حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد از اقتصاد کشور مربوط به بخش کشاورزی است و ۱۱.۶ درصد از رشد ناخالص داخلی سهم بخش کشاورزی است؛ بنابراین سرمایهگذاری حدود ۵ درصدی در این حوزه قابلقبول نیست. در حوزه تسهیلات بانکی نیز اختصاص کمتر از ۸ درصد از منابع بانکی برای تأمین مالی پروژههای بخش کشاورزی نمیتواند خیلی امیدوارکننده باشند.
وی افزود: در حوزه منابع دولتی نیز باید گفت که تنها ۲٫۵ درصد بودجه سالانه و سنواتی کشور به بخش کشاورزی اختصاص مییابد؛ بنابراین با وجود همه تلاشها و زحمات کمکهایی که انجامشده به نظر میرسد که در حوزه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی نیز باید تدابیر بهتر و جدیتری صورت پذیرد.
رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر لزوم توجه ویژه به موضوعات زنجیره ارزش و زنجیره تولید بهعنوان ارکان اساسی اقتصاد حوزه کشاورزی بیان کرد: در بحثهای مرتبط با زنجیره تولید و زنجیره ارزش با توجه به حجم زیادی از ضایعاتی که در محصولات کشاورزی که عمدتاً به دلیل ماهیت فسادپذیر بودن آن اتفاق میافتد؛ نیازمند اتخاذ تدابیر بهتری است.
قاسمی با اشاره به اهمیت تمرکز وظایف مربوط به محصولات کشاورزی تصریح کرد: قانون انتزاع و تمرکز وظایف مربوط به محصولات کشاورزی، بهویژه محصولات و کالاهای اساسی از ماههای اخیر به شکل کاملتری در مجموعه سازمانی و وزارت جهاد کشاورزی در حال اجراست و برنامهریزیهای لازم انجامشده است؛ اما همه دستاندرکاران در این زمینه باید همکاری بیشتری داشته باشند تا در حوزه تأمین، توزیع و بهویژه در بخش نظارت وظایف و تکالیف مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در استان سمنان با دقت و بهصورت صحیح عمل شود.
وی با بیان اینکه دولت آیتالله رئیسی با نیت و هدف تغییر در وضعیت موجود جامعه پا به عرصه مدیریت اجرایی کشور گذاشته و برنامه ارائهشده از سوی وزیر جهاد کشاورزی نیز در همین راستا با عنوان برنامه تحول کشاورزی با رویکرد جهادی تهیه و تدوینشده است تصریح کرد: این تغییر رویکرد و تغییر نگرش بهطور حتم کمک میکند تا ما بتوانیم در جهت دستیابی به اهداف حوزه کشاورزی و حصول نتایج مورد انتظار و موفقتر از گذشته گام برداریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه نگاه محلی و منطقهای به حوزه کشاورزی در دوره جدید مدیریتی این حوزه مهم وجود ندارد خاطرنشان کرد: همه ما موظفیم در پهنه جغرافیایی استان سمنان بر اساس ظرفیتها؛ پتانسیلها و قابلیتها و فراتر از آن با شناسایی قابلیتهای جدید در راستای انجام خدمت صادقانه به بهرهبرداران بخش کشاورزی تلاش کنیم
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود از زحمات سید حسن میرعماد رئیس پیشین سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و کارکنان این سازمان به سبب دستاوردهای محقق شده در حوزه کشاورزی قدردانی کرد.
|
|