مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان با اشاره به اینکه جشنواره ملی پسته در شهرستان دامغان برگزار میشود گفت: تدوین برنامه جامع توسعه پسته در دستور کار است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، علی اصغر امامیون اظهار داشت: در شهرستان دامغان ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در مناطق مختلف با توجه به ارقام بومی سازگار و شناسایی شده و پایههای مناسب با آرایشی بسیار نزدیک به استانداردهای باغداری کاشت شده است و از این میزان ۱۵ هزار هکتار آن باغات مثمر است.
وی گفت: برداشت پسته در ارقام زودرس از دهه اول مرداد ماه در منطقه حومه آغاز و تا نیمه اول مهرماه در ارقام دیررس در دیگر مناطق شهرستان ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان اضافه کرد: با توجه به خسارت طوفان در اردیبهشت ماه امسال پیشبینی میشود ۱۴ هزار تن پسته خشک معادل ۴۲ هزار تن پسته تازه از باغات شهرستان برداشت شود.
امامیون گفت: پستههای شهرستان عمدتاً از ژنوتیپهای بومی، شاهپسند، خنجری، عباسعلی و فرخی است که با توجه به شرایط سازگاری و تجاری بودن ژنوتیپهای مهاجر باغداران به توسعه و اصلاح باغات پسته خود به ژنوتیپهای اکبری، احمدآقایی و کله قوچی اقدام کردند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان نیز گفت: از ویژگیهای شهرستان جمع آوری پستههای زودرس و عرضه آنها به صورت تازه در بازارهای داخلی و خارجی است که علاوه برگردش مالی سریع سبب اشتغال بیشتری میشود.
علی اصغر امامیون گفت: در این شهرستان ۱۲۴ ترمینال فرآوری پسته در مناطق مختلف مشغول به فعالیت است و سالانه بیش از ۵۰ درصد محصول را فرآوری و آماده عرضه میکنند.
گفت: امسال پنج هزار و ۵۰۰ بهرهبردار (باغدار) پسته دامغانی حدود ۲ هزار و ۹۰۰ تن انواع کودهای شیمیایی اوره، فسفات و پتاسیم را از مراکزتوزیع شرکت خدمات حمایتی و سازمان تعاون روستایی مستقر در مناطق مختلف تهیه کردهاند.
وی به برخی اقدامات شاخص مدیریت جهاد کشاورزی دامغان نیز اشاره کرد و گفت: جذب تسهیلات مکانیزاسیون از قبیل هدایت و راهنمایی بهرهبرداران برای جذب تسهیلات و ادوات (روتیواتور، سمپاشهای اتومایزر و سمپاش معمولی) به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۷۳۳ میلیون ریال و همچنین هماهنگی برای جذب تسهیلات آب و خاک به مبلغ ۱۵۲ میلیارد و ۴۹۱ میلیون ریال شامل ( آبیاری تحت فشار و کم فشار، انتقال آب تعاونیهای تولیدی بخش کشاورزی، انتقال آب، استخرذخیره آب کشاورزی، تسطیح اساسی، جاده بین مزارع، مرمت و بازسازی قنوات و کانال شبکه زیر سد شهرستان) برخی از این اقدامات است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان با بیان اینکه تدوین برنامه جامع توسعه پسته با هدف ارتقاء بهرهوری و تولید شهرستان در دستور کار است گفت: برگزاری کارگروه تخصصی ارتقاء پسته استان در شهرستان ، باغات پایلوت، انجام آزمایشات آب، خاک و گیاه ، به منظور بررسی وضعیت تغذیه بیماریها و آفات و سایرعوامل موؤثر در عملکرد محصول از برنامه شاخص این مدیریت است.
امامیون گفت: براساس برنامههای موجود پیشبینی میشود در صورت تحقق آنها تا سال (۱۴۰۴) میزان تولید محصول پسته تا دوبرابر (۱۰۰هزارتن محصول تازه ) افزایش یابد.
وی از رویکردهای دیگر وزارت جهادکشاورزی در محصول پسته را تولید محصول سالم و عاری از باقیمانده سموم شیمیایی و کودهای شیمیایی اعنوان کرد و گفت: در این رابطه ضمن اطلاعرسانی تلاش میشود با اعطای انواع تسهیلات نگهداری باغات و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی حمایتهای ترویجی لازم انجام پذیرد.
|