مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال زراعی جاری، ۵ میلیون و ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر کشت محصول گندم رفته که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۳۰ هزار هکتار کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا،اسماعیل اسفندیاری پور گفت: از مجموع ۱۳۰ هزار هکتار کاهش سطح زیر کشت گندم ، ۹۵ هزار هکتار زیر کشت کلزا به عنوان گیاهی استراتژیک و سایر محصولات رفته است.
وی افزود: در حال حاضر ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار گندم آبی با میانگین برداشت ۴ هزار و ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار و ۳ میلیون و ۷۸۰ هزار هکتار گندم دیم با میانگین برداشت یک هزار و ۵۳۰ کیلوگرم در هکتار کاشته شده است.
وی اظهار کرد: رویکرد مهم وزارت جهاد کشاورزی ، کاهش سطح زیر کشت گندم و افزایش بهره وری در واحد سطح است تا به اهداف طرح اقتصاد مقاومتی افق ۱۴۰۴ در کاهش سطح زیر کشت گندم آبی از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار به یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار دست پیدا کنیم.
اسفندیاری پور افزود: در حال حاضر کاهش سطح زیر کشت گندم با شیب ملایم در حال اجراست و این کاهش سطح با کاشت محصولاتی نظیر کلزا در گندم آبی و محصولاتی نظیر حبوبات ، نخود ، عدس ، چغندر پائیزه و لگومای علوفه ای در گندم دیم جایگزین می شود تا این محصولات ضمن کمک به ثبات و پایداری در تولید گندم بتواند در سیستم غلات بنیان ، در کنار محصول گندم تولید شود.
وی اظهار کرد: سیاست های دولت تدبیر و امید و وزارت جهاد کشاورزی در بحث تولید گندم نشان می دهد که این سیاست ها منطقی ، اصولی ، کارشناسی و قابل قبول است و روند افزایش تولید طی سه سال گذشته و سال زراعی جاری نشان می دهد که کسب موفقیت در خودکفایی تولید گندم تصادفی و مقطعی نیست بلکه مجموعه سیاست ها و اقدامات فنی به افزایش میزان تولید منجر شده است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: این سیاست های قابل قبول باید ادامه پیدا کند تا شاهد پایداری خودکفایی در تولید گندم باشیم تا علاوه برتأمین نیازهای داخلی ، زمینه صادرات این محصول نیز فراهم شود.
اسفندیارپور گفت : دولت سال گذشته ۱۴۷ هزار میلیارد ریال صرف خرید گندم از کشاورزان کرد و این امر باعث شد تا کشاورزان به تولید این محصول رغبت بیشتری از خود نشان دهند.