مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی از پایان کشت پاییزه دانههای روغنی در این شهرستان خبر داد و گفت: ۲ هزار و ۳۲۰ هکتار از مزارع میامی به کشت دانههای روغنی اختصاص یافت.
محمدحسینی اظهار داشت: سطح زیر کشت دانههای روغنی در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ به بیش از ۲ هزار و ۳۲۰ هکتار رسید.
وی با بیان اینکه دانههای روغنی «کاملینا» و « کلزا» در مزارع میامی کشت شده است؛ گفت: از مجموع سطح زیر کشت دانههای روغنی ۲ هزار به « کاملینا» و ۳۲۰ هکتار به « کلزا» اختصاص دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی گفت: سطوح کشت شده محصول « کاملینا» به طول کامل از نوع دیم بوده و تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزارها قرار دارد.
حسینی گفت: در طرح جهش تولید در دیمزارها، آموزش رایگان، سهمیه کود شیمیایی یارانهدار و تخصیص تسهیلات ادوات ارائه میشود.
وی با بیان اینکه کاشت و برداشت این محصولات مکانیزه است؛ به برخی فواید کشت دانههای روغنی اشاره کرد و افزود: کشت « کاملینا و کلزا» میتواند جایگزین مناسبی در چرخه تناوب زراعی غلات دیم و آبی باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی، افزایش ماده آلی خاک و حاصلخیزی آن وکنترل علفهای هرز را از دیگر فواید کشت دانههای روغنی عنوان کرد.
حسینی خاطرنشان کرد: مقاومت به تنشهای آبی، مقاومت به آفات و بیماری، نیاز کمتر به کود و سم، مدیریتپذیری آسان در مزارع و هزینه پایین تولید این محصولات از مهمترین مزایای کشت این دانههای روغنی هستند.
وی اظهار داشت: روغن این محصولات علاوه بر مصرف خوراکی، مصارف دارویی نیز داشته و کنجاله این گیاهان میتواند به عنوان غذایی مناسب برای دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی گفت: شروع کشت دانههای روغنی این شهرستان از نیمه شهریورماه امسال آغاز و تا نیمه آذرماه ادامه داشت.