رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، اعلام کرد: که این استان با اتمام اجرای قانون رفع تداخلات اراضی در سال ۱۴۰۱، بهعنوان مقدمه صدور سند، نخستین استان کشور و موفق به تکمیل این فرآیند شده است.
محمدرضا قاسمی اظهار داشت: در حال حاضر، بیش از ۹۱ درصد اراضی کشاورزی استان دارای سند تکبرگی حدنگاریشده هستند و تلاشها برای تکمیل صدور اسناد باقیمانده با همکاری ادارات ثبت اسناد و سایر دستگاههای مرتبط ادامه دارد.
قاسمی با اشاره به اهمیت تأمین انرژی پایدار، از تسهیل فرآیند واگذاری زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی خبر داد.
وی بیان کرد: براساس مصوبه هیئت وزیران، این واگذاریها با حداقل بروکراسی اداری و تخفیف ۸۰ درصدی انجام میشود و واگذاری زمین ظرف کمتر از یک ماه به پایان میرسد.
حفاظت از خاک؛ اولویت اصلی سازمان امور اراضی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سمنان تأکید کرد: که حفاظت از خاک بهعنوان بستر تولید و حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، از اولویتهای اصلی سازمان امور اراضی است.
قاسمی گفت: با وجود وسعت زیاد کشور، تنها ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی داریم که از این مقدار، تنها ۵ میلیون هکتار کیفیت مناسبی برای کشاورزی دارد. بنابراین، حفظ این منبع حیاتی برای تأمین امنیت غذایی و پایداری تولید ضروری است.
اجرای قانون حفاظت از خاک
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به تصویب قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ و ابلاغ آییننامه اجرایی آن در سال گذشته افزود: “این قانون تکلیف جدی برای حفاظت از خاک و استمرار تولید در کشور ایجاد کرده است.”
قاسمی در ادامه نظارت بر واگذاری زمینها و رصد عملکرد سرمایهگذاران را یکی از وظایف جدی سازمان برشمرد و اظهار داشت: که این نظارتها در چارچوب کمیسیونهای مربوطه انجام میشود.
وی یادآور شد: که سازمان امور اراضی کشور در هفتم بهمن ۱۳۷۱، با ادغام سازمان اصلاحات اراضی و شورای مرکزی هیئتهای هفتنفره تشکیل شد و مأموریت اصلی آن توجه به حفاظت از زمین و مدیریت اراضی کشاورزی در استانها است.