English | دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳

پرورش ماهی در قفس و صید فراساحلی در اقیانوس هند از برنامه های شیلات ایران در اقتصاد مقاومتی

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: بهره برداری پایدار از ذخایر آبزیان و توجه به صید فراساحلی در اقیانوس هند از رویکردهای شیلات ایران در راستای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران، دکتر حسن صالحی امروز یکشنبه در همایش “روز ملی خلیج فارس و ایده های نوین در توسعه سواحل جنوب کشور” با اعلام این خبر گفت: با استفاده از ظرفیت های سواحل باید برای توسعه پرورش ماهی و میگو بهره برداری بهینه نمائیم.
دکتر صالحی گفت: براساس مطالعات انجام شده توسط یک شرکت نروژی سواحل ایران ظرفیت تولید حدود یک میلیون تن ماهی به روش پرورش در قفس را دارد که تا سال ۱۴۰۰ باید ۲۰۰ هزار تن ماهی به همین روش در ایران تولید شود.
وی افزود: توجه به ارزش افزوده و کاهش ضایعات از دیگر اهداف توسعه شیلات در سواحل به ویژه سواحل جنوب کشور است و با توجه به توسعه مکران امید می رود با پروژه های شیلاتی محرومیت زدایی از ساحل نشینان جنوب بیشتر از گذشته انجام شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی که در روز ملی خلیج فارس در محل سالن آمفی تئاتر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در تهران حول محور “خلیج فارس – منابع و معادن طبیعی و اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال” سخنرانی می کرد،ظرفیت پرورش ماهی در قفس در آب های جنوب و شمال را ۹۱۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: طرح پرورش ماهی در قفس از پروژه های مصوب اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی است و با توسعه آن به ویژه در آب ها و سواحل جنوب ضمن محرومیت زدایی، تولید، اشتغال و سرانه مصرف آبزیان افزایش می یابد.
وی تولیدات شیلاتی در سال ۱۳۹۵ را یک میلیون و هفتاد هزار تن اعلام کرد و افزود: سرانه مصرف آبزیان در کشور ما ۱۰٫۶ کیلوگرم است در حالی که متوسط مصرف آبزیان در دنیا ۲۰ کیلوگرم است.
دکتر صالحی افزود: در سال ۹۲ روند اشتغال در زیربخش شیلات ۲۰۸ هزار نفر بود که در پایان سال ۱۳۹۵ به ۲۳۰ هزار نفر رسیده است.
وی در پایان ارزش صادارت آبزیان ایران در سال ۹۵ را ۴۱۲ میلیون دلار اعلام کرد.

طراحی سایت توسط فراکارانت