English | سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳

برنامه ریزی برای تولید ۴ میلیون تن چغندر پاییزه/ رکورد بی سابقه ۱٫۶ میلیون تنی تولید شکر در ۱۲۰ سال اخیر

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: تولید ۳٫۸ تا ۴ میلیون تن چغندر پاییزه طی چهار سال آینده برنامه ریزی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مهندس عباس کشاورز امروز یکشنبه در مراسم جشن ملی تولید شکر در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی،موفقیت کشور در افزایش تولید شکر را در کشت چغندر پاییزه دانست و گفت:سطح کشت چغندر پاییزه باید به تدریج به ۵۵ هزار هکتار برسد.
وی با بیان این که افزایش ۶۸ تنی عملکرد تولید چغندر پاییزه هدفگذاری شده است،اظهار داشت:امسال در استان خوزستان عملکرد تولید بالای ۷۱ تن در چغندر پاییزه داشتیم و این ظرفیت در کشور وجود دارد.
کشاورز تصریح کرد:افزایش تولید چغندر پاییزه به منظور افزایش عملکرد تولید و بهره وری آب صورت می گیرد.
وی درباره کشت چغندر بهاره اذعان داشت: در برنامه ششم توسعه،سطح زیر کشت چغندر بهاره ثابت در نظر گرفته شده،مشروط بر آن که اقدام هایی همچون کشت نشایی،آبیاری میکرو و کشاورزی حفاظتی توسعه یابد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که در برنامه ششم توسعه افزایش ۱۲ درصدی عملکرد تولید چغندر بهاره و تولید نزدیک به شش میلیون تن از این محصول پیش بینی شده،گفت: نباید کمتر از ۸۰۰ گرم به ازای هر مترمکعب آب چغندر بهاره تولید شود.
وی با اشاره به سطح زیر کشت ۹۰ هزار هکتاری نیشکر،بر ضرورت افزایش میزان بهره وری واحدهای نیشکری تاکید و خاطرنشان کرد:افزایش بهره وری آب،تناوب و استمرار تکنولوژی توام با روش های زراعی سه سیاست مهم در زمینه کشت نیشکر است.
کشاورز،افزایش ظرفیت کارخانه های قند از حدود ۶۳ هزارتن به ۸۵ هزارتن در روز،اصلاح نظام قیمت گذاری شکر به تفکیک شکرهای تولیدی چغندر بهاره و پاییزه و اصلاح قیمت های عرضه و حمایت خاص از استقرار حداقل پنج واحد جدید کارخانه قند چغندری در مناطق خوزستان و ایلام را از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی برشمرد.
رکورد بی سابقه ۱٫۶ میلیون تنی تولید شکر در ۱۲۰ سال اخیر
رییس اتاق بازرگانی ایران نیز در این مراسم، دستیابی به رکورد تولید شکر در سال ۹۵ را طی تاریخ ۱۲۰ ساله صنعت شکر بی سابقه خواند و گفت: تولید یک میلیون ۶۴۳ هزار تن شکر در سال گذشته در سایه اعمال برنامه ها، مشارکت تلاشگران تولید و پیوند کارشناسان و محققان تحقق یافته است.
غلامحسین شافعی افزود: دستیابی به رکورد تولید شکر در ایران با مصرف آب کمتر و سطح زیر کشت کمتر انجام شده که پیوند علم و عمل را در بخش کشاورزی نشان می دهد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور با اشاره به روند بهره وری و عملکرد تولید به ازای مصرف آب اظهار داشت: در سال ۸۱ به ازای مصرف هر متر مکعب آب ۱۲۰ گرم و سال ۹۰ حدود ۴۳۷ گرم شکر تولید شد و در سال ۹۵ این رقم به تولید ۶۰۰ گرم شکر به ازای مصرف هر متر مکعب آب رسید که اقدام قابل توجهی محسوب می شود.
وی تصریح کرد: زنجیره تولید شکر که افزایش تولید، ثروت و درآمد و اشتغالزایی را دنبال می کند می تواند به کل صنایع و تولیدات بخش کشاورزی تعمیم داده شود.

طراحی سایت توسط فراکارانت