English | شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳

خودکفایی ایران در تولید گندم امسال تکرار می شود/ضریب خوداتکایی انرژی غذایی به ۸۰ درصد رسید

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: علی رغم این که سال زراعی جاری از نظر جوی سالی غیرمتعادل است اما ایران قادر است در سال جاری به خودکفایی گندم دست یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، عباس کشاورز روز چهارشنبه در پنجمین نشست فصلی معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور در سنندج افزود: با تلاش های انجام یافته توسط دولت در چند سال گذشته، گندم مورد نیاز کشور تامین شده است.
به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی از چند سال گذشته اساس حرکت خود را مبتنی بر علم و تدبیر قرار داده و هم اکنون در تولید بسیاری از محصولات هم سو با امنیت غذایی به خودکفایی رسیده یا در آستانه خودکفایی است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تولید شکر در سال ۹۵ را یک میلیون و ۶۵۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش ظرفیت تولید چغندرقند و نیشکر ساخت دستکم پنج کارخانه جدید در کشور بویژه در استان های خوزستان و ایلام برای فایق آمدن به مشکلات تولید شکر ضروری است.
کشاورز با بیان اینکه در برنامه سوم توسعه میانگین تولید چغندر در مزارع کشور ۳٫۵ تُن در هر هکتار بود افزود: در سال گذشته این میانگین به ۷٫۲ هکتار رسیده است.
به گفته وی، همچنین سطح کشت چغندر قند در کشور سال ۸۵ حدود ۱۸۰ هزار و در سال ۹۲ حدود ۱۹۰ هزار هکتار بوده که به منظور توجه به افزایش کیفی و کمی تولید در سال گذشته به ۱۱۰ هزار هکتار رسیده است.
خرید ۱۸۵ هزار تُن کلزا به صورت تضمینی از کشاورزان
معاون تولیدات امور زراعی وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه رفع مشکلات روغن از دیگر دستورکارهای این وزارتخانه است افزود: در سال های گذشته کشت دانه های روغنی به ویژه کلزا مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته کشاورز، در سال جاری ۱۸۵ هزار تُن کلزا از کشاورزان خریداری شده و پیش بینی این وزارتخانه برای خرید این محصول تا ۲۰۰ هزار تُن برنامه ریزی شده است.
وی ادامه داد: افزایش خوداتکایی انرژی در حوزه کشاورزی از دیگر برنامه های وزارت جهادکشاورزی در دولت تدبیر و امید است که در سال ۹۵ این میزان با ۲۶ درصد افزایش نسبت به سال ۹۲ هم اکنون به ۸۰ درصد رسیده است.
به گفته وی، پیش بینی می شود این خوداتکایی در برنامه ششم توسعه علاوه بر پایداری به ۸۵ درصد افزایش یابد.
کشاورز گفت: افزایش دانش اقتصادی کشاورزان کشور از دیگر برنامه های این وزارت بوده که در این راستا افزایش همکاری با موسسه های علمی جهانی از جمله ایکاردا و سیمیت مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به اینکه آب، تغییر اقلیم و ناپایداری جوی از چالش های حوزه کشاورزی است، تغییر رویکرد افزایش دانش کشاوزان برای افزایش بهره وری اقتصادی در مزارع کشور از سوی تمامی کارشناسان مورد توجه قرار بگیرد.
پنجمین نشست فصلی معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور در سنندج به مدت ۲ روز شامل هشت پنل تخصصی در بخش های ضریب افزایش خوداتکایی گندم، برنامه ریزی جهت تولید جو، کشت پاییزه و انتظاری حبوبات، سیاست های طرح دانه های روغنی، اهمیت توسعه کشت نشایی، برنامه و سیاست های کشت پاییزه جغندر قند و آسیب شناسی و بررسی علل و میزان موفقیت استان ها در جذب کود برگزار می شود.

طراحی سایت توسط فراکارانت