English | پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳

۴۰ کارخانه خوراک دام کشور کد IR برای صادرات دریافت کردند/تصویب دو قانون در مجلس برای استفاده از ظرفیت های مردمی در اعمال نظارت بهداشتی

۴۰ کارخانه خوراک دام کشور کد IR برای صادرات دریافت کردند/تصویب دو قانون در مجلس برای استفاده از ظرفیت های مردمی در اعمال نظارت بهداشتی

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ۴۰ کارخانه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با قرار گرفتن در رتبه الف موفق به اخذ کد IR از این سازمان برای صادرات محصولات خود شده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر مهدی خلج امروز شنبه در سومین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراک دام و طیور و آبزیان افزود: در کشور نزدیک به ۱۲۰۰ کارخانه تولید خوراک دام، طیور، آبزیان، پودر ماهی و مکمل از سازمان دامپزشکی کشور پروانه بهداشتی دریافت کرده اند و ممیزی می شوند.
وی با بیان این که ۶۰ درصد هزینه های پرورش دام، طیور و آبزیان مربوط به خواراک است، اظهار داشت: به منظور افزایش کیفیت بهداشت خوراک دام، طیور و آبزیان و کاهش ضایعات باید از علم، تجربه و تکنولوژی های جدید استفاده کرد.
خلج افزود: کیفیت و علامت خوارک دام می تواند بر جمعیت دامی کشور، زنجیره غذایی و سلامت جامعه تاثیر بگذارد.
وی با اذعان به این که سازمان دامپزشکی کشور به منظور تولید خوراک سالم و بهداشتی دام از مرحله آغازین یعنی مواد اولیه نظارت را انجام می دهد،تصریح کرد: این سازمان از مرحله مواد اولیه برای تامین خورا ک دام و طیور تا مراکز پرورش، نظارت بهداشتی را اعمال می کند و مواد اولیه مانند ذرت و کنجاله باید معیارهای سلامتی را داشته باشند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در عین حال شناسایی خطر و تجزیه و تحلیل آن را در عرصه تولید ضروری خواند و گفت: واحدهای تولیدی نیز باید سیستم هایی داشته باشند تا بتوانند روند تولید را نظارت کنند.
وی ادامه داد: در راستای استفاده از ظرفیت های مردمی در زمینه نظارت بهداشتی، دو قانون در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.
خلج اظهار داشت: در قانون نخست، کار نظارت بهداشتی و ممیزی به آن دسته از شرکت هایی که با ضوابط سازمان دامپزشکی کشور هماهنگ هستند، سپرده شده و آیین نامه آن نیز در حال تدوین است.
وی دومین قانون تصویب شده در مجلس را با عنوان باز تعریف مسوولیت ها اعلام کرد و گفت: افرادی که در حوزه تولید دام و طیور سرمایه گذاری می کنند، موظفند موازین بهداشتی سازمان دامپزشکی را رعایت و نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود در مورد ویروس سالمونلا در طیور اظهار داشت: این سازمان مطالعات خوبی در این زمینه انجام داده و کمیته ملی سالمونلا در حال تشکیل است تا خطر ناشی از ویروس سالمونلا از طریق خوراک دام هر چه بیشتر کاهش یابد.

طراحی سایت توسط فراکارانت