تمام فعالیت های سازمان دامپزشکی کشور مصداق پدافند غیرعامل است

تمام فعالیت های سازمان دامپزشکی کشور مصداق پدافند غیرعامل است
۱۳۹۷/۰۷/۰۳

با توجه به فرا رسیدن فصل شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، جلسه مدیران کل پدافند غیرعامل استانداری ها با حضور معاون سلامت سازمان پدافند غیر عامل کشور و معاون امنیتی وزارت کشور در محل سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌ رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، با توجه به فرارسیدن فصل شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، پیش از ظهر امروز مدیران کل پدافند غیرعامل استانداری ها و مسوولان سازمان پدافند غیر عامل کشور جهت هماهنگی در اتخاذ راهکارهای پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تبادل نظر کردند.

دکتر علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ابتدای این نشست مشترک با یادآوری نقش سازمان دامپزشکی در حوزه امنیتی، اقتصادی و بهداشتی و اجتماعی بخصوص بخش امنیت غذایی کشور گفت: با توجه به اولویت امنیت غذایی و مقابله با تهدیدات زیستی و تحریم های تحمیلی و تاکید مقام عالی وزارت مبنی بر فراهم کردن شرایطی که حوزه تولید و تامین غذای مردم دچار تلاطم نشود و دشمنان جمهوری اسلامی از این طریق به اهداف خود نرسند، نقش دامپزشکی قابل تامل است.

وی با اشاره به وجود حدود ۶۰۰ آبگیر و سد که به عنوان مخزن ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به کشورمان شناخته شده است، افزود: در این میان این موضوع در برخی از استان ها مانند استان آذربایجان شرقی از حساسیت به مراتب بیشتری برخوردار است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن تاکید بر تبیین مفهوم پدافند غیرعامل در اذهان عامه مردم و خواص تاکید کرد: در این میان با مروری بر وظایف سازمان دامپزشکی می توان مدعی شد تمام فعالیت های سازمان دامپزشکی کشور مصداق پدافند غیرعامل است.

وی افزود: با این وجود، آنفلوانزای پرندگان با تحمیل خسارات سنگین و بعضا جبران ناپذیر، یک مزیت هم داشته و آن هوشیار کردن تمام افرادی است که بعد از ایجاد خساراتی به کشور در زمان بروز این بیماری در کشور مانند تاثیر بر صادرات محصولات طیور کشورمان، به خود آمدند و نقش پدافند غیرعامل و قرارگاه های پدافند زیستی را جدی گرفتند.

رفیعی پور، در جمع بندی این جلسه که بیش از ۳ ساعت به درازا کشید، با استناد به اظهارات مطرح شده از سوی حاضران شیوه ارزیابی اش از عملکرد مدیران زیر مجموعه سازمان دامپزشکی را یادآور شد و گفت: این ارزیابی بر اساس سطح همکاری آن ها با مدیران متناظر در استان های محل خدمت انجام می شود؛ لذا تمام مدیران این سازمان در تمام رده های مسوولیتی ملزم هستند تا توجه ویژه ای جهت رفع مشکلات ذی نفعان شامل تولید کنندگان، تشکل ها و بخش خصوصی دامپزشکی داشته باشند.

بنابراین گزارش، سردارعلی مهدی پور، معاون امور سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در این جلسه با تاکید بر استفاده از تمام ظرفیت های سازمان پدافند غیر عامل کشور، قرارگاه های زیستی و سند پدافند زیستی کشور، پیشنهادات خود را جهت رفع برخی کاستی ها ازجمله “نیاز به تدوین و ابلاغ دستورالعمل جدید فنی و تخصصی” مطرح کرد.

دکتر مجتبی مولوی، معاون مدیر کل امور انتظامی و پدافند غیرعامل وزارت کشور نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد تمرکز همکاران ادارات کل پدافند غیرعامل بر حوزه زیستی متمرکز شده است؛ رسیدن به درک مشترک از تهدیدات زیستی را در همه ارگان های متولی، در کنار ایجاد کمیته بیوتروریسم، اطلاع رسانی به صنوف و ذی نفعان، تعیین فرمول اطلاع رسانی، تاکید بر نقش قوه قضاییه در برخورد با متخلفان، اعلام اولویت ها و تهدیدها به وزارت کشور جهت ابلاغ به استان ها و همچنین تولید محتوا در حوزه تخحصی با رویکرد پدافند غیرعامل را از جمله مواردی برشمرد که لحاظ کردن آن ها می تواند به پیشبرد کمی و کیفی پدافند زیستی یاری رساند.

در ادامه این جلسه، دکتر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور بر فراهم شدن شرایط استفاده از دانش و فناوری های جدید در مبارزه با بیماری مانند تجهیزاتی که سرعت معدوم سازی ها را در مرغداری ها به شکل محسوس افزایش دهد، تاکید کرد.

دکتر علیرضا اکبرشاهی، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان، نیز آمار و گزارش هایی از وضعیت روز این بیماری در استان های کشور را به حاضران در جلسه ارائه نمود.

در نهایت نیز برخی مدیران پدافند غیرعامل در استان ها نیز مشکلات، تنگناها و نقطه نظرات پیشنهادی خود را در جلسه مطرح کردند.

طراحی سایت توسط فراکارانت